Autonieuws

Ford gaat Dakar 2014 rijden

Het gaat Ford weer voor de wind en dat geeft de fabrikant de gelegenheid weer kostbare activiteiten (ter promotie van het merk) te ondernemen, zoals het rijden van de roemruchte Dakar Rally. In 2014 staat het aan de start met een verbouwde Ranger voorzien van Mustang-V8.

Met meer dan 1 miljard mensen achter de beeldbuis en 4,6 miljoen live-toeschouwers was de Dakar Rally van 2013 een van de best bekeken sportevenementen van afgelopen jaar. Niet verwonderlijk dus dat Ford haar blauwwitte beeldmerk ook graag onder de ogen van al die miljoenen kijkers wil schuiven; dat is goed voor de exposure. Maar deelnemen aan Dakar is in eerste instantie toch vooral de ultieme test voor mens en machine. Bij Team Ford Racing zijn dat Lucio Alvarez en Ronnie Graue, Chris Visser en Japie Badenhorst en twee speciaal geprepareerde Ford Rangers.

500 liter
Om het onder meer Volkswagen, Land Rover en vooral MINI moeilijk te maken beschikt de Ford ‘Dakar’ Ranger over een 354 pk sterke V8 uit de Mustang. Op zo hoog mogelijke snelheid ploegend door de mulle duinen en de ruige vlaktes van Argentinië, Bolivia en Chili, waar de Dakar Rally doorheen loopt, kun je je voorstellen dat de achtcilinder zich niet van z’n zuinigste kant zal laten zien. Echter, tankstations om de paar kilometer hoef je niet te verwachten in de Zuid-Amerikaanse woestenij, dus Ford heeft hun race-Ranger er zelf maar eentje op de rug gemonteerd. Maar liefst 500 liter groot is ‘ie en moet, wanneer tjokvol getankt met benzine, volstaan voor een actieradius van 500 à 600 kilometer, afhankelijk van de frequentie aan langzamere stukken. Op racesnelheid bedraagt het gemiddelde verbruik praktisch 1 op 1.

Gerelateerde artikelen

Brute Ford Ranger voor diehards

Tuning & styling
Brute Ford Ranger voor diehards
> Artikel lezen

Compleet nieuwe Ford Ranger onthuld!

Autonieuws
Compleet nieuwe Ford Ranger onthuld!
> Artikel lezen

Frisse neus en meer voor Ford Ranger

Autonieuws
Ford Ranger
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Ranger bepakt en geprijsd

Autonieuws
Nieuwe Ford Ranger bepakt en geprijsd
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.