Autonieuws

Spyker B6 Venator Spyder op Pebble Beach

Tot enige verbazing kondigde Spyker begin dit jaar een gloednieuw model aan. Op de Autosalon van Genève vond de officiële onthulling van deze B6 Venator plaats, waarbij meteen werd bericht dat ervan ook een dakloze variant zou verschijnen. Wel, die maakt zijn debuut tijdens Pebble Beach, zo maakt Spyker via social media bekend.

Met recent nog een roerige en onzekere periode achter de rug zou je verwachten dat Spyker nu wel de kat uit de boom zou kijken en eerst aan te zien wat het productiemodel van de B6 Venator Coupé brengt, maar dan ken je de CEO van het Zeewoldse bedrijf nog niet. Victor Muller lijkt slechts één stand te kennen en dat is de sport-modus, om maar niet te spreken van ´all off´-modus. Maar die modus heeft er wel toe geleid dat we binnenkort al kunnen kennismaken met de volgende nieuwe Spyker, de B6 Venator Spyder. De open sportauto zal voor het eerst aan het publiek worden getoond tijdens het prestigieuze Pebble Beach Concours d´Elegance waar enkel genodigden toegang tot krijgen.

Welke dakconstructie?
Juist omdat Pebble Beach een besloten event is, is het bij uitstek een autoshow waar je als eigenaardig automerk je producten wilt uitstallen, laat staan een nieuw model onthullen. Ieder jaar weer komt er in augustus, een groepje prominenten en autoliefhebbers in Californië bij elkaar, om daar de meest bijzondere en zeldzame auto’s te bewonderen. En daar staat de B6 Venator Spyder de komende editie dus ook tussen, met onder z’n golvende carrosserie een midscheepse, 375 pk sterke V6 die de achterwielen aandrijft.
Met de B6 als basis is de techniek wel bekend, de grote hamvraag blijft zodoende eigenlijk welk soort kap de Spyker heeft: een stoffen of een inklapbare hardtop? Of helemaal geen één, en is de B6 Spyder een permanente roadster. Dat is de C8 Spyder eigenlijk immers ook.

Gerelateerde artikelen

Spyker C8 Aileron zwaait uit als LM85

Autonieuws
> Artikel lezen

Koop mij! Spyker C8 Preliator Spyder, met Koenigsegg-V8

Autonieuws
Koop mij! Spyker C8 Preliator Spyder, met Koenigsegg-V8
> Artikel lezen

Victor Muller hangt 6 jaar cel boven het hoofd

Autonieuws
Victor Muller hangt 6 jaar cel op het hoofd
> Artikel lezen

Spreekt Spyker haar 9de en laatste leven aan in Genève?

Autonieuws
> Artikel lezen

Spyker C8 Preliator: vechtersbaasje

Autonieuws
Spyker C8 Preliator: productierijpe primeur
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.