Autonieuws

Ook hitsige Lexus GS-F in aantocht

Lexus is na Jaguar de volgende die een dappere poging onderneemt de BMW M5, Mercedes E 63 AMG en Audi RS 6 van hun gedeelde troon te stoten. Er ligt namelijk bewijs dat het Japanse luxemerk tegelijk werkt aan een GS-F en de nieuwe IS-F.

UPDATE 5 augustus 2013: Foto van gespot prototype toegevoegd

Enkele weken geleden werden we verblijd met een vijftal spyshots van wat lijkt de nieuwe Lexus IS-F te zijn, de allersnelste IS ooit en hét Japanse verweer tegen de Germaanse M3, RS 4 en C 63 AMG. Maar Lexus heeft ook het performance-segment daarboven op de korrel, met een supersnelle GS-serie, naar verluidt GS-F geheten.

Karakteristieke uitlaten
Het is nog gissen naar de middelen die Lexus in gaat zetten om de GS-F een indrukwekkende snelheid te geven, maar dat de M5, RS 6 Avant en C 63 AMG, na concurrentie uit het nabije westen, ook weerstand uit het verre oosten krijgen is zeer waarschijnlijk. Rondcirculerende foto’s van een donkergrijze Lexus GS in F Sport-tenue, maar met achteraan de typische uitlaten van de IS-F geven dit te kennen.

Imagebuilder
Tijdens het presenteren van de nieuwe GS-serie heeft Lexus vaak verkondigd dat het model nadrukkelijk is ontwikkeld met een sportieve inslag en een supersnelle variant zal dat natuurlijk alleen maar onderstrepen. Buiten dat wil Lexus zich maar al te graag een spannender imago aanmeten en de consorten van de BMW M5 hebben bij uitstek bewezen dat hun daden daarin positief werken. Laat dus maar komen, die GS-F!

Gerelateerde artikelen

Eerste foto Lexus ES, opvolger van de GS

Autonieuws
> Artikel lezen

Aanschouw de Lexus GS F in al zijn glorie

Fotogalleries
Aanschouw de Lexus GS F in volle glorie
> Artikel lezen

Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk

Autonieuws
Verrassend: Lexus GS F produceert 'slechts' 477 pk
> Artikel lezen

Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op

Autonieuws
Rond 500 pk sterke Lexus GS F warmt zich op
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.