Autonieuws

Suzuki met iV-4 Concept naar IAA

Suzuki heeft het 4x4-bloed door de aderen stromen en om dat nog maar eens te benadrukken zal het tijdens de naderende IAA een compacte SUV onthullen. De aankondiging voor een productiemodel is ook al gemaakt.

Hoewel er op mondiaal niveau geen vuiltje aan de lucht is, kan Suzuki in Europa wel een verkooptopper gebruiken. Het behoudende design en karakter van de Swift kan, mede door een sterke concurrentie, het enorme succes van z’n voorganger niet bijbenen en de nieuwe SX4 heeft zich nog niet bewezen, simpelweg omdat hij nog bij de dealers moet arriveren.
Met de iV-4 Concept kondigt Suzuki aan dat er hoe dan ook versterking in aantocht is, want de aankondiging dat er een productiemodel volgt is ook al gemaakt. Een goede beslissing van Suzuki, want compacte crossovers annex SUV’s zijn immers onveranderd populair op ons continent. Maar ook elders in de wereld lust men er wel pap van.

Personalisering
Een van de taken van een concept is vaak het spelen van een glazen bol, zo ook dat van de iV-4 Concept. Volgens Suzuki geeft het exterieur – dat ons recht van voren doet denken aan de Nissan Pathfinder en van de zijkant aan de Range Rover Evoque – de designrichting van het merk aan, terwijl het interieur ons zal opwarmen voor ‘moderne en historische kenmerken, tezamen met noviteiten’. De mogelijkheid tot vergaande personalisering speelt, geheel volgens de laatste trend, ook een grote rol bij de ontwikkeling. Over de aandrijflijn wordt niets losgelaten, enkel dat die zijn krachten verspreidt over alle vier de wielen; iV-4 staat immers voor “individual Vehicle 4 wheel-drive”. Binnenkort meer.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Suzuki Jimny: een echte terreinvreter

Autonieuws
Nieuwe Suzuki Jimny
> Artikel lezen

Suzuki Swift Sport is los: 140 pk en 230 Nm koppel

Autonieuws
Suzuki Swift Sport
> Artikel lezen

Betrouwbaarheidtest: Suzuki scoort, Peugeot valt door de mand

Autonieuws
Betrouwbaarheid
> Artikel lezen

Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter

Autonieuws
Fabriek Suzuki gesloten wegens een... panter
> Artikel lezen

Suzuki gaat elektrisch met de e-Survivor Concept

Autonieuws
Suzuki
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.