Autonieuws

Toyota Harrier hint naar nieuwe Lexus RX

Zie hier de nieuwe Toyota Harrier. Die kennen jullie niet waarschijnlijk. Maar als we nu eens vertellen dat dit de tweelingbroer is van de Lexus RX ga je er wellicht ineens heel anders naar kijken.

Historisch gezien zijn de Japanse Toyota Harrier en Amerikaanse en Europese Lexus RX altijd al erg nauw aan elkaar verwant geweest, zowel optisch als technisch. Het is zodoende aannemelijk dat de nieuwe RX niet veel van deze nieuwe Harrier zal afwijken. Sterker, we verwachten enkel verschil te gaan zien rond de grille. Die van de nieuwe Harrier ligt niet in lijn met dat van de laatste generatie Lexussen en daarmee zal Lexus natuurlijk niet akkoord gaan. Die zal dus geheid aangepast worden.

Wanneer?
Foto’s van het interieur zijn er niet, evenmin informatie over de onderhuidse techniek. Dat hybride weer een grote rol zal spelen kan niet missen. Benieuwd zijn we ook wanneer de nieuwe generatie RX zijn opwachting maakt nu Toyota de overigens iets groter geworden Harrier heeft aangekondigd voor eind 2013. Mocht dat in de eerste helft van volgend jaar al zijn, dan hebben we niet lang kunnen genieten van de gefacelifte, bestaande RX-serie. De kans is dus groot dat het nog wel iets langer zal duren.

Gerelateerde artikelen

Letterlijk en figuurlijk coole wielen voor Lexus RX

Autonieuws
Letterlijk en figuurlijk coole wielen voor Lexus RX
> Artikel lezen

Meer foto's en prijzen nieuwe Lexus RX 450h

Autonieuws
> Artikel lezen

Bevestigd: Lexus RX 450 krijgt derde zitrij

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu alle details over nieuwe Lexus RX450h

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.