Autonieuws

De nieuwe MINI, verpakt als conceptcar

MINI´s hoofddesigner Anders Warming gunt ons een glimp van de gloednieuwe MINI. Deze MINI Vision mag volgens de Britse fabrikant weliswaar een showcase zijn van toekomstige MINI-designelementen, die toekomst is dichterbij dan je denkt.

Dat er een compleet nieuwe, derde generatie (New) MINI aan zit te komen kan je niet zijn ontgaan. Maar de Britten hebben er met nog niet al teveel woorden over gerept. Ze treden nu voor het eerst naar buiten met de toekomst van MINI belichaamt door de MINI Vision conceptcar. Deze toont ´nieuwe creatieve impulsen´ en ´diverse elementen van toekomstig MINI-design´.

Ronde LED-dagrijverlichting
Inderdaad gunt MINI ons een blik in de toekomst met de Vision. Een verre, maar ook een heel nabije blik. In grote lijnen vormt de MINI Vision immers de derde generatie New MINI. Wat daarbij zonder meer in het oog springt zijn de hexagonale grille die net een tandje scherper is getekend en de ronde lichtunits waarbij de buitenste ringen als LED-dagrijverlichting dienen. Let vooral ook op de manier waarop de luchtinlaat in de motorkap vorm is gegeven. Hoe strak wil je het hebben!

Driving Experience Control
Het meest onder de indruk zijn wij toch wel van het interieur. Bijzonder slanke maar toch zeer sportieve en trendy vormgegeven stoelen, de in de portieren verwerkte Britse vlag alsook een vanuit de deurgrepen in het dashboard doorlopende sierstrip springen in het oog. Over dat dashboard gesproken, het is bijzonder slank en minimalistisch. Het lijkt haast wel te zweven. De vloer is bovendien nagenoeg geheel vlak en geeft daardoor een heel ruimtelijke indruk. Dankzij de Driving Experience Control kan je ´mood´ worden geselecteerd waarmee de kleuren van het interieur alsook de ´MINI Disco floor´ zich aanpast naar wens. Het zal het productiestadium wel nooit gaan halen, maar creatief is het zeker!

Concept
Tijdens de IAA in Frankfurt zal MINI het doek trekken van de gloednieuwe MINI. Daarin zullen veel elementen van deze conceptcar terug te zien zijn, maar buiten dat biedt deze MINI Vision voldoende inspiratie voor de toekomst.

Gerelateerde artikelen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Hatchbacks en Cabrio bijgepunt en zuiniger

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle

Autonieuws
Speciale MINI voor Prins Harry en Meghan Markle
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.