Autonieuws

AMG en Aston Martin sluiten technisch partnership

Het hing al even in de lucht, maar vandaag is officieel bekendgemaakt dat AMG motoren en elektronica zal gaan leveren aan Aston Martin. Vandaag hebben beide bedrijven een intentie-overeenkomst getekend welke nog voor het einde van het jaar moet resulteren in een definitieve samenwerkingsovereenkomst.

Waar Ferrari en Maserati kunnen rekenen op de resources van moederconcern Fiat en Lamborghini in de schappen van Audi mag shoppen moet Aston Martin alles op eigen houtje ondernemen. En dat valt niet mee. De fabrikant heeft recent gelukkig nog een flinke kapitaalinjectie gekregen, maar er is meer voor nodig om in deze tijden van schaalvergroting te overleven. Zodoende heeft het Britse sportautomerk nu de handen ineengeslagen met AMG.

V8 en elektronica
De overeenkomst zal erop gericht zijn om samen te werken aan de ontwikkeling van een nieuwe V8-motor voor toekomstige producten van Aston Martin. Ongetwijfeld zal de basis daarvan uit de schappen van AMG komen, die hebben immers pas een nieuwe V8 gepresenteerd. De fabrikant geeft echter wel aan dat het gaat om een speciaal op maat gemaakte motor. Daarnaast zal Aston Martin gebruik mogen gaan maken van Mercedes´ kennis en ervaring op het gebied van auto-elektronica, zeker tegenwoordig een zeer kostbaar onderdeel van een ontwikkelingsproces.

5%
Met de overeenkomst krijgt Daimler, het moederconcern van Mercedes en AMG, 5% van de aandelen van Aston Martin in handen. Ze krijgen geen stemrecht, maar zullen ongetwijfeld wel alles in het werk stellen om Aston Martin naar een hoger plan te helpen. Wederom een stap in de goede richting voor het merk.

Gerelateerde artikelen

Quality time! Aston Martin Vantage heeft een online configurator

Autonieuws
> Artikel lezen

En de nieuwe Aston Martin Vantage kost…

Autonieuws
En de nieuwe Aston Martin Vantage kost…
> Artikel lezen

Aston Martin Vantage GTE geeft je vleugels

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Aston Martin Vantage deelt plaagstootjes uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin trekt doek van nieuwe Vantage

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Aston Martin Vantage al bijna uitverkocht

Autonieuws
Nieuwe Aston Martin Vantage al bijna uitverkocht
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.