Autonieuws

Citroën C-Elysée WTCC wordt Loeb’s wapenfeit

Met een van de Citroën C-Elysée, een voor ons onbekende auto, afgeleide raceauto zal Sébastien Loeb in 2014 aan de start van het WTCC verschijnen. Citroën betreedt er een voor hen onbekend terrein mee, maar gaat gezien haar vele autosportervaring ongetwijfeld niet over één nacht ijs.

De Citroën C-Elysée is een C-segment sedan waarmee Citroën haar pijlen richt op snelgroeiende markten als China, Rusland en Latijns-Amerika. Een markt waar fabrikanten momenteel hun heil zoeken. Van de Fransen dan ook een slimme stap om een model te nemen dat juist voor die markten zeer geschikt is om tijdens het mondiaal georiënteerde WTCC zich in de kijker te spelen.

380 pk sterke viercilinder
Sébastien Loeb krijgt de beschikking over de volledig in racetrim uitgevoerde C-Elysée met onder de motorkap een 1.6 liter turbomotor met een vermogen van 380 pk en koppel van 400 Nm; dezelfde motor als in de DS3 WRC. Inclusief de coureur weegt de Franse racebolide 1.100 kg.

Testprogramma
Nadat de auto enkele dagen geleden zijn eerste meters op het circuit maakte, wordt de Citroën C-Elysée WTCC nu aan een intensief testprogramma onderworpen. De auto maakt zijn eerste publieke opwachting op de IAA in Frankfurt (medio september.

Gerelateerde artikelen

Wegdromen bij de 1.360 pk sterke DS X E-tense

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Citroën Berlingo leeft op grotere voet

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroën stelt C5 Aircross voor Europa voor

Autonieuws
> Artikel lezen

Seetroën by Citroën dé oplossing tegen wagenziekte?

Lifestyle & design
> Artikel lezen

DS3 Crossback mikt op MINI Countryman

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.