Autonieuws

Tweede crossover voor Seat

Seat heeft een nieuwe topman, Jurgen Stackmann, en die heeft serieuze plannen voor een tweede crossover-model. De eerste en grootste kunnen we begin volgend jaar verwachten. De kleinere twee jaar later.

Sinds jaren heeft Seat weer eens de wind in de zeilen en daarmee groeit de ambitie om nieuwe projecten te ontplooien die voorheen in de ijskast bleven staan. De op stapel staande crossover met het formaatje Tiguan, en waarvan de eerste vingeroefening al in 2009 werd voorgesteld, komt er dan eindelijk volgend jaar. Een verstandige zet van Seat, want statistici hebben te kennen gegeven dat de vraag naar compacte crossovers nog steeds in de lift zit. Een sterke groei wordt ook verwacht in het segment daaronder, dat van de midi-crossover. En daarom heeft Stackmann zijn pijlen eveneens gericht op de klasse waarin de Renault Captur, Nissan Juke en Peugeot 2008 het met elkaar uitvechten.

Taigun
Het is de bedoeling dat Seat’s crossover voor het B-segment klaar is voor 2016 om in dat jaar vermarkt te kunnen worden. Dat moet lukken, want zusterfabrikant Volkswagen heeft een jaar geleden al het voorzetje in de vorm van de Taigun gegeven. Verdere details ontbreken helaas nog.

Bron: Auto Express

Gerelateerde artikelen

Seat jaagt Ateca Cupra 300 over de Ring

Spyshots
> Artikel lezen

Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's

Autonieuws
Zelfstandig Cupra geeft meteen gas met 4 auto's
> Artikel lezen

Voor de avonturier: Seat Ateca X-Perience

Autonieuws
Voor de avonturier: Seat Ateca X-Perience
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.