Autonieuws

Hyundai Grandeur valt E-segment aan

Hyundai presenteert de Grandeur als opvolger van de XG. Het is een luxe auto die een stapje hoger staat dan de Sonata en is geheel aangepast aan de Europese normen. Het moet een concurrent worden in het E-segment.

Hyundai heeft met de XG in Europa een weinig succesvolle auto gehad. Op de Autosalon in Genève presenteerde Hyundai de opvolger van de XG onder de naam Grandeur. Die naam past goed bij de auto want het is inderdaad een grote auto en hij is gegroeid ten opzichte van de XG. De Grandeur is 2 cm langer en 7 cm hoger dan de XG en de wielbasis is toegenomen met 3 cm. Die ruimte komt geheel ten goede aan de interieurruimte. Met een lengte van 4,90 m, een breedte van 1,85 m en een hoogte van 1,49 m is de Grandeur een forse auto die moet concurreren met auto´s in het E-segment.
 
Concurrent voor het E-segment?
Dat E-segment wordt op dit moment beheerst door Europese auto´s. Volgens Hyundai moet de Grandeur een ´realistisch alternatief´ zijn in dat segment. Wij denken dat dat toch tegen zal vallen. Auto´s in het E-segment worden niet alleen verkocht om hun ruimte, luxe en comfort maar ook om wat er op de grille staat. Het belangrijkste verkoopargument in het voordeel van de Grandeur zal de prijs moeten zijn. Volgens Kwang-Huem Um, President van Hyundai in Europa is de Grandeur een belangrijk model voor het merk. "We hebben die model niet gemaakt om grote volumes mee te halen. We Willen de klanten laten zien dat Hyundai ook in dit segment een kwalitatief sterk en mooi vormgegeven alternatief kan bieden, dat de concurrentie met gevestigde namen kan aangaan".
 
Ook met dieselmotor
Hyundai gaat de Grandeur leveren met een tweetal motoren. De eerste motor is een 3.3 liter V6 benzinemotor. De zescilinder levert een vermogen van 233 pk. Tevens zal er een 2.2 liter dieselmotor (145 pk) leverbaar worden. Beide motoren zijn gekoppeld aan een vijftraps automatische versnellingsbak waarmee ook sequentieel geschakeld kan worden.
 
LED-achterlichten
In het interieur is volgens Hyundai gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige leersoorten, hout- en metaalaccenten. Het stuur is in hoogte en diepte elektrisch verstelbaar en de Grandeur is standaard voorzien van climate control, ESP, een compleet pakket aan airbags, actieve hoofdsteunen en natuurlijk zaken als elektrische ramen, centrale vergrendeling op afstandsbediening en lichtmetalen velgen. Xenon koplampen en uit LEDjes opgebouwde achterlichten geven de buitenkant een luxe uitstraling.
 
Eind 2005 leverbaar
De Grandeur stond als wereldprimeur op de Autosalon van Genève. De benzineversie staat vanaf eind 2005 bij de dealers. Op de dieselversie moeten we nog wachten tot begin 2006.

Gerelateerde artikelen

Dit betaal je voor Hyundai's waterstof-SUV, de Nexo

Autonieuws
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20
> Artikel lezen

Audi en Hyundai storten zich samen op brandstofcel

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.