Autonieuws

Gefacelifte Mazda6

Naast de MX-5 presenteerde Mazda in Geneve ook de gefacelifte Mazda6. Het model onderging enkele wijzigingen die de auto iets beter maakten en bovendien weer zorgen voor een frisse look.

De vernieuwde Mazda6 is te herkennen aan een iets sportiever uiterlijk met dank aan wat veranderde accenten. Tot die accenten behoren de nieuwe grille, nieuwe bumpers vóór en achter, zwarte sierringen rond de koplampen en achterlichten, nieuwe uitlaatpijpen, nieuwe lichtmetalen velgen en optionele mistlampen in de voorspoiler. Voor een nog krachtiger uitstraling kan men kiezen voor de Mazda6 GT-M, een model dat een sterke gelijkenis vertoont met het topmodel, de Mazda6 MPS.
 
Stiller interieur
In het interieur zorgen nieuwe kleuren en materialen voor een hoogwaardigere uitstraling. nieuwe sierringen rond de tellers, andere portiergrepen en een titaniumkleurig middenpaneel zijn de opvallendste wijzigingen. Daarnaast levert Mazda op de 6 elektrische stoelverstelling met geheugenfunctie, ruitenwissers met regensensor en automatische in- en uitschakelende verlichting. Voor een stiller interieur zorgen nieuwe wielen met banden, extra geluidsisolatie, nieuwe trillingsdempers en een carrosserie met grotere torsiestijfheid. Bovendien zorgt dit voor meer rijplezier.
 
Verbeterde motoren
De Mazda6 wordt geleverd met vijf verfijnde motoren. Speciaal voor de Europese markt werden er twee viercilinder 2.0 liter CiTD common-rail turbodiesels ontwikkeld. De eerste levert 121 pk en een maximumkoppel van 320 Nm (bij 2.000 tpm). De krachtigere versie levert 143 pk en een maximumkoppel van 360 Nm (bij 2.000 tpm). De motoren zijn voorzien van een roetfilter en voldoen aan de Euro IV-norm. Drie gemoderniseerde 16-kleps benzinemotoren te noemen een 1.8 (120 pk), een 2.0 (147 pk) en een 2.3 (166 pk) zorgen voor het benzineaanbod. Beide dieselmotoren en de 2.0 en 2.3 liter benzineversies worden samen met een nieuw ontwikkelde handgeschakelde zesversnellingsbak gemonteerd. De oude 4-traps versie van de automatische transmissie is vervangen door een 5-traps Activematic versie, die optioneel leverbaar is voor de 2.0 liter en 2.3 liter benzinemotoren.

Gerelateerde artikelen

Prijskaartjes voor vernieuwde Mazda6

Autonieuws
Prijskaartjes voor vernieuwde Mazda6
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde Mazda6

Autonieuws
Prijskaartjes voor vernieuwde Mazda6
> Artikel lezen

Gefacelifte Mazda6 Sportbreak debuteert in Genève

Autonieuws
Gefacelifte Mazda6 Sportbreak debuteert in Genève
> Artikel lezen

Mazda6 grondig in 't nieuw gestoken

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Mazda6 eind deze maand in LA

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.