Autonieuws

Ford verrast Genève met de SAV

Ford zorgt in Genève voor een grote verrassing met de SAV Conceptcar. De SAV is een ruimteauto met drie zitrijen, een bijzonder ingedeeld interieur en werpt een blik op de toekomstige Ford-modellen.

Vorig jaar september zorgde Ford in Parijs voor een grote verrassing met de Vignale Concept. In Genève onthulde Ford weer een verrassing in de vorm van de SAV Concept. De SAV, wat staat voor Sport Activity Vehicle, zou bijna ongewijzigd in productie kunnen gaan. De auto heeft dynamische lijnen en grote oppervlakken wat zorgt voor een krachtig uiterlijk. Volgens Ford is met deze auto de basis gelegd voor de nieuwe designrichting van Ford Europe. Het is heel goed mogelijk dat de auto nagenoeg ongewijzigd in productie zal gaan en een plaats in gaat nemen tussen de Mondeo en de Galaxy. Van die laatste wordt binnenkort een opvolger gepresenteerd.
 
Stoer, sportief, dynamisch
In zijn totaliteit ziet de SAV er gespierd en zeer sportief uit. Dat is ook wat Ford wil want het merk doelt op sportiviteit. Tijdens de persconferentie in Genève liet de fabrikant weten haar modellen nog meer sportiviteit mee te willen geven. Dat willen ze niet alleen doen door de rijeigenschappen (nog) sportiever te maken maar ook door die uitstraling mee te geven. Zo zijn de uitgeklopte wielkasten, het stoere front en de enorme 21 inch lichtmetalen wielen voorbeelden daarvan. In het interieur zijn materialen gebruikt die ook terug te vinden zijn in sportschoenen en sportkleding. De stoelen lijken zo te zijn geleend uit een sportauto.
 
Drie zitrijen
Deze SAV moet de traditionele gezinsauto doen vergeten en er een sportieve auto van maken. Er moet voldoende ruimte zijn maar ook heel veel sportiviteit. Het interieur van de SAV is een bijzonder concept met drie zitrijen. Met één druk op de knop kunnen de drie afzonderlijke stoelen van de achterste rij anders worden ingesteld. Met behulp van elektrische motoren schuift de middelste stoel achterwaarts naar het midden. De stoel staat dan precies tussen de geïntegreerde, gemonteerde bagagetrolleys die zijn voorzien van ingebouwde armsteunen voor de passagier op de derde rij. De twee overgebleven buitenste stoelen worden enigszins naar binnen verplaatst, zodat elke inzittende van extra ruimte en comfort kan genieten. Oranjekleurige accenten onderstrepen de sportieve uitstraling en ook de aluminiumkleurige afwerking en pedalen horen bij een sportieve auto.
 
Toekomstvisie
Zoals gezegd laat Ford met de SAV Concept meer zien dan zomaar een conceptcar. Het is een auto met een duidelijke toekomstvisie waarvan productie absoluut niet valt uit te sluiten. Sportiviteit en een dynamische uitstraling en rijgedrag zijn de nieuwe richting van Ford.

Gerelateerde artikelen

Acceptabele meerprijs voor Ford S-Max Vignale

Autonieuws
Ford S-Max Vignale
> Artikel lezen

Ook (toekomstige) Ford S-Max gaat super-de-luxe als Vignale

Autonieuws
Ford breidt Vignale-lijn uit met S-Max Vignale Concept
> Artikel lezen

De nieuwe Ford S-Max: het recept verbeterd (update)

Autonieuws
De nieuwe Ford S-Max: het recept verbeterd (update)
> Artikel lezen

Ford Vignale-trim voor S-Max, Edge en Kuga

Autonieuws
Vignale-trim voor Edge, Kuga & S-Max
> Artikel lezen

Ford steekt Galaxy en S-Max 10 mille aan opties toe

Autonieuws
Ford steekt Galaxy en S-Max 10 mille aan opties toe
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.