Autonieuws

Spectaculaire Lotus Exige met 240 pk!

Lotus presenteert een gelimiteerde en supersnelle Exige. De Sport Exige 240R is ontwikkelt door Lotus Sport en de turbomotor levert een vermogen van 240 pk. In combinatie met 930 kg gewicht zorgt dit voor enorm veel spektakel.

Lotus Sport is de ´sportafdeling´ van Lotus en staat garant voor de ontwikkeling van supersnelle modellen. Hun nieuwste project is deze Lotus Sport Exige 240R waarvan slechts 50 stuks worden gebouwd. De productie zal plaats vinden in de Lotus-fabriek in Hethel, Norfolk.
 
Echt snel!
De 1.8 liter motor is voorzien van een supercharger en intercooler en levert een vermogen van 240 pk. In combinatie met het lage gewicht van 930 kg komt dat neer op slechts 3,88 kg per pk. Standaard levert de motor in de Exige 189 pk en daarmee is de Sport Exige 240R er behoorlijk op vooruit gegaan. In de prestaties is dit goed te merken. De standaard Exige heeft 5,2 seconden nodig om 100 km/h te bereiken terwijl de Exige 240R deze sprint in minder dan 4 seconden doet. De topsnelheid ligt op 249 km/h en dat is 12 km/h hoger dan die van de gewone Exige.
 
Alleen in geel en zwart
Lotus gaat de Sport Exige 240R alleen bouwen op bestelling. Er kan gekozen worden voor zwart of geel en in het interieur zullen gele accenten de boel opfleuren. Verder wordt het interieur overheerst door zwarte kleuren. Een speciaal plaatje met daarop het nummer van de auto herinnert je aan het feit dat het een gelimiteerde uitvoering is. Dikke sportstoelen met vierpunts gordels moeten je tijdens het betere bochtenwerk op je plek houden.
 
Technisch aangepast
Behalve dat Lotus Sport de motor heeft aangepast zijn er ook de nodige aanpassingen gedaan aan het onderstel. Er zijn betere remmen gemonteerd en de vering en demping is aangepast aan het vermogen. De dempers zijn instelbaar en het hele onderstel is berekent op hogere bochtsnelheden. De lichtmetalen wielen zijn compleet nieuw en standaard voorzien van slicks afkomstig van Yokohama.

Gerelateerde artikelen

Lotus Exige verder uitgemolken als Cup 430

Autonieuws
> Artikel lezen

Genève decor voor 'spannende Lotus'

Autonieuws
Genève decor voor vernieuwde Lotus
> Artikel lezen

Eerbetoon: Lotus Exige Cup 430 Type 25

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige Sport 410 kan er eigenlijk niet meer bij

Autonieuws
> Artikel lezen

Lotus Exige 380 is de allersnelste ooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Dikke Porsches pesten met Lotus Exige 350 SE

Autonieuws
Dikke Porsches pesten met Lotus Exige 350 SE
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.