Autonieuws

Toyota komt met extra snelle Corolla

Middenin het gevecht van de beste ‘hot hatch’ tussen de Ford Focus ST, Volkswagen Golf GTI en de Opel Astra OPC mengt Toyota er zich ook in met de Toyota Corolla T-Sport Compressor. Hij komt deze zomer op de markt.

Omdat Toyota zich graag in de strijd om de beste ‘hot hatch’ wil mengen hebben ze om de Corolla T-Sport van wat meer pit voorzien. Om de gewenste 33 pk meer uit de motor van de T-Sport te krijgen heeft de sportieve tak van Toyota er een compressor op gezet. De meeste winst behaalt de compressor bij het koppel. In de normale T-Sport moet je het namelijk doen met 180 Nm bij 6.800 tpm. De versie met de compressor levert 250 Nm bij 4.200 tpm.
 
Geduchte concurrent
De Corolla Compressor die op de AutoRAI nog als conceptcar aanwezig was, heeft volgens Toyota een topsnelheid van 235 km/h. De sprint van 0 naar 100 km/h wordt in slechts 7,2 seconden volbracht. Ondanks deze prestaties zegt Toyota dat de auto maar een gemiddeld verbruik heeft van 8,9 liter. Daarmee heeft de Corolla geen problemen om de concurrenten Astra, Golf en Focus bij te blijven.
 
Toyota Motorsport
De Toyota Corolla T-Sport Compressor is gebaseerd op de normale T-Sport en is aangepast door Toyota Motorsport GmbH. Daar zit, naast de afdeling die de F1 wagen van Toyota ontwikkelt, ook een speciale afdeling die dit soort auto´s voor de Europese markt ontwikkelt. De Corolla Compressor zal in een 3- en 5-deurs gedaante op de markt verschijnen en waarschijnlijk nog voor de zomer.

Gerelateerde artikelen

Alles over de vernieuwde Toyota Corolla

Autonieuws
Alles over de vernieuwde Toyota Corolla
> Artikel lezen

Vernieuwde Toyota Corolla geintroduceerd

Autonieuws
Vernieuwde Toyota Corolla geintroduceerd
> Artikel lezen

GTI-concurrent: Toyota Corolla T Sport Compressor

Autonieuws
GTI-concurrent: Toyota Corolla T Sport Compressor
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.