Autonieuws

Definitief: Boxster Coupé gaat Cayman heten

Enige tijd geleden lieten wij computerbewerkte foto´s zien van de Boxster Coupé. Vandaag heeft Porsche officieel bekend gemaakt dat de Boxster Coupé onder de naam Cayman zal worden geintroduceerd.

De Cayman zal worden gepositioneerd tussen de Boxster en de 911. Hij is technisch en uiterlijk voor een groot deel gebaseerd op de Boxster maar zal toch een geheel eigen leven lijden. De Cayman is een sportieve tweezitter met voldoende interieurruimte voor dagelijks gebruik.

295 pk boxermotor
Motorisch zal de Cayman leverbaar worden met een 295 pk sterke zescilinder. Deze boxermotor met een inhoud van 3.4 liter moet garant staan voor prima prestaties. De motor zal een plaats krijgen vlak voor de achteras wat ervoor zorgt dat er een optimale gewichtsverdeling is gecreeerd.

Reptiel
De naam Cayman is afgeleid uit het dierenrijk. De Cayman is een reptiel dat behoort tot de krokodil-familie. Ondanks dat de Cayman een klein diertje is, is hij wel atletisch, sterk, snel en zeer doelgericht. Porsche vindt dat deze naam perfect past bij hun nieuwe sportauto die eind dit jaar op de markt zal verschijnen.

De drie afbeeldingen zijn computerbewerkingen gemaakt door impressies.info. Het typeplaatje is officieel en afkomstig van Porsche.

Gerelateerde artikelen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Dolle sneeuwpret met Porsche Cayman GT4 en Boxster Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Porsche 718 Cayman GTS strekt de benen

Spyshots
> Artikel lezen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Elektrische Cayman schiet in 3,3 seconden naar 100 km/h

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.