Autonieuws

Nieuwe 5-deurs Kia Rio

Kia is hard bezig om haar modellengamma compleet te vernieuwen en op de Europese wensen af te stemmen. De Rio is voor Kia een belangrijk model en daarom werd het hard tijd om deze te vervangen. Dit is de nieuwe Kia Rio.

Kia heeft de Rio vooral een Europese uitstraling gegeven. Een voorloper van dit nieuwe model werd gepresenteerd op de Salon van Parijs, in september vorig jaar. Daar stond de Kia Sport Concept die nagenoeg gelijk is aan dit productiemodel. Denk alle spoilers en de dikke velgen weg en je ziet de gewone Rio voor je staan. Kia laat duidelijk weten dat men inspeelt op de wensen en behoeften van de Europese klanten. Het is een Kia van de nieuwe orde en dat betekent volgens Kia dat met name de rijeigenschappen goed zijn. De Rio moet een volwaardige concurrent kunnen zijn voor de gevestigde orde in het B-segment. Kia doelt daarmee met name op de Duitsers. Dat belooft veel!
 
Compleet nieuw
Het model is compleet nieuw. Er is niets overgenomen van het vorige model van de Rio. Het interieur is in ruimte toegenomen wat met name te danken is aan de lange wielbasis. Dit moet ten goede komen aan de beenruimte van de passagiers. Ook dit is weer afgestemd op de Europese burgers die veel langer zijn dan de Aziaten.
 
Ruime keuze
Kia zal de nieuwe Rio leveren als 5-deurs hatchback en als de eerder gepresenteerde sedan. Er zal keuze zijn uit diverse uitvoeringen en een flinke lijst met opties. Kia heeft veel vertrouwen in haar product want de Rio zal standaard geleverd worden met 3 jaar garantie. Er zal keuze zijn uit twee benzinemotoren en een diesel.
 
Zomer 2005
Komende zomer zal de Rio op de markt verschijnen. Op de Autosalon van Genève zal het model zijn wereldpremière beleven. De sedan is eerder dit jaar in de Verenigde Staten gepresenteerd.

Zie ook
Autonieuws: Eerste gegevens nieuwe Kia Rio sedan

Gerelateerde artikelen

Kia Rio krijgt kleine facelift voor 2015

Autonieuws
Kia Rio
> Artikel lezen

Strakgetrokken Kia Rio krijgt prijzen toegewezen

Autonieuws
Strakgetrokken Kia Rio krijgt prijzen toegewezen
> Artikel lezen

Nieuwe Kia Rio rijden kan vanaf € 15.735,-

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.