Autonieuws

Nieuwe Chevrolet Matiz maakt debuut

Medio april zal de nieuwe Chevrolet Matiz in de showrooms staan. De vernieuwde Chevrolet Matiz beleeft zijn debuut op de komende Autosalon van Genève. Hij is duidelijk gebaseerd op de Chevrolet M3X Conceptcar.

Die M3X Conceptcar debuteerde op de Salon van Parijs, september 2004. Toen al was duidelijk dat de nieuwe Matiz veel van deze concept weg zou hebben.
 
Ronde koplampen verdwenen
De meest opvallende wijzigingen ten opzichte van het vorige model zijn de koplampen. De guitige ronde koplampjes hebben plaats moeten maken voor grote koplampen waarin de richtingaanwijzers nu ook geïntegreerd zitten. Aan de achterkant hebben de gewone lichten juist plaats moeten maken voor ronde exemplaren.
 
Populaire auto
Tot nu toe zijn er in Europa maar liefst 630.000 modellen van de Matiz verkocht en daarmee is het een populaire auto. De nieuwe Chevrolet Matiz is slechts 3,50 meter lang en dus ideaal voor stadsverkeer en korte trips en dat maakt de Matiz aantrekkelijk als bijvoorbeeld tweede auto. Ook de prijs is daarvoor bepalend want de huidige generatie gaat voor nog geen 8.000 euro de showrooms uit.
 
Twee benzinemotoren
De nieuwe Matiz wordt leverbaar met drie uitrustingsniveaus en met een keuze uit twee (kleine) benzinemotoren (0.8 en 1.0 liter) die voldoen aan de Euro 4 emissie-eisen. De 0.8 liter driecilinder heeft een vermogen van 52 pk. De 1.0 liter viercilinder heeft de beschikking over 66 pk. Het brandstofverbruik ligt maar liefst 15% ofwel 0,9 liter per 100 kilometer lager dan dat van zijn voorganger. De motoren zijn geoptimaliseerd, het gewicht is verminderd en de luchtweerstand is verlaagd. Dat alles heeft geresulteerd in 15% minder brandstofverbruik en dat komt neer op bijna 1 liter op 100 km. De 0.8 liter verbruikt 5,2 liter op 100 km en de 1.0 heeft 5,6 liter nodig om 100 km te rijden.
 
April bij de dealers
De nieuwe Matiz staat vanaf april bij de dealers en debuteert op de Autosalon van Genève. De prijzen zijn nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op

Autonieuws
Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op
> Artikel lezen

Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit

Autonieuws
Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit
> Artikel lezen

Vernieuwde Chevrolet Camaro nog agressiever

Autonieuws
> Artikel lezen

Hele nieuwe Camaro-familie gespot, zelfs ZL1 mag de deur uit

Spyshots
Camaro
> Artikel lezen

Corvette ZR1 Convertible trekt de haren uit je hoofd

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.