Autonieuws

Compacte Dodge SUV: de Nitro

Op de Chicago Auto Show presenteerde Dodge de Nitro Concept. Het is voor Dodge begrippen een compacte SUV en vult het gamma mooi aan. In 2006 komt Dodge naar Europa en mogelijk komt ook de Nitro dan mee.

Dodge is bezig aan een opmars. Het Amerikaanse merk komt volgend jaar naar Europa met onder andere de Caliber. Deze Nitro Concept gaat volgend jaar in de VS in productie en komt mogelijk ook naar ons land, maar daarover is nog niets bekend gemaakt.
 
Robuust
De Nitro maakt een robuuste indruk en oogt als een echte Dodge. De kenmerkende crosshair grille verloochent zijn afkomst niet. Onder de conceptcar zijn 20 inch lichtmetalen velgen gemonteerd en er is veel gebruik gemaakt van chromen en aluminium accenten in onder andere de grille, de handgrepen en de lijst boven de kentekenplaat. De wielkasten zijn lekker dik en door de achterbumper heen prijken twee chromen uitlaatpijpen.
 
Makkelijk schoon te houden
Het interieur wordt gekenmerkt door veel leer, aluminium en rode accenten. Het alles geeft de indruk van een auto die geschikt is voor mensen die houden van wat avontuur. De surfplank kan zo op het dak en de bagage kan gemakkelijk mee. De achterstoelen zijn om te klappen en datzelfde geldt voor de passagiersstoel. De kofferruimte is bekleed met plasticachtig materiaal dat gemakkelijk schoon is te maken. Een uitschuifbare plaat vergemakkelijkt het inladen (ook te zien in de video). Luxe electronica is er in de vorm van een DVD-navigatiesysteem met compleet audiosysteem.
 
Permanente vierwielaandrijving
Onder de grote motorkap huist een 3.7 liter V6 welke 210 pk en 319 Nm opwekt. De Nitro Concept heeft 9,6 seconden nodig om naar 100 km/h te acceleren en dat is best snel voor een auto van 1867 kg. Schakelen gaat geheel automatisch middels een viertraps automaat. De aandrijving is permanent op alle vier de wielen.
 
Mogelijk naar Europa
In 2004 verkocht Dodge wereldwijd ruim 1,4 miljoen auto´s. Met een marktaandeel van 6,9 procent is Dodge het vijfde grootste merk in de VS. Als Dodge volgend jaar naar Europa komt bestaat de kans dat ook de Nitro bij ons op de markt komt.

Gerelateerde artikelen

Stoere SUV: Dodge Nitro van StarTech

Tuning & styling
Stoere SUV: Dodge Nitro van StarTech
> Artikel lezen

Dodge Nitro komt in 2006 naar Europa

Autonieuws
Dodge Nitro komt in 2006 naar Europa
> Artikel lezen

Gerucht: Dodge Viper is toch niet dood

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.