Autonieuws

Supersnelle SUV: Rinspeed Chopster

Dit zijn de eerste foto´s van de Rinspeed Chopster. De Chopster is een compleet verbouwde Porsche Cayenne waarvan bijna niets meer origineel is. Rinspeed noemt de Chopster een heel bijzonder type SUV.

Bijzonder is de auto zeker. De Chopster is gebaseerd op de succesvolle Porsche Cayenne en dat is te zien, maar daar houdt de verdere vergelijking dan ook op. Het dak is met maar liefst 70 mm verlaagd om zo een dynamischer uiterlijk te creëren. De voorkant ziet er bijzonder indrukwekkend uit met de enorme luchtinlaten en flinke voorspoiler. De wielkasten zijn compleet uitgebouwd en bieden plaats aan 23 inch lichtmetalen velgen met banden in de maat 315/25 ZR23. Doordat ook de achterste wielkasten zijn uitgebouwd is de achterkant een stuk breder en dikker dan dat van de Cayenne.
 
Football speler
Rinspeed heeft voor de ontwikkeling en de bouw van deze Chopster de handen in een geslagen met EDAG Engineering. De ontwerpers kregen de opdracht om een auto te ontwikkelen die het beeld van een football speler in actie weergeeft. Het moest zo zijn dat wanneer de auto stilstond je het idee krijgt dat hij op volle snelheid voorbij sprint.
 
Vier Recaro stoelen
In het interieur is gebruik gemaakt van de meest dure en hoogwaardige materialen. Het dashboard is afgewerkt met carbon en aluminium. Er is plaats voor vier personen die elk in een sportstoel van Recaro zitten. Deze zijn bekleed met alcantara en bieden meer dan genoeg steun. De middenconsole loopt van voor tot helemaal achterin. Het infotainment systeem is speciaal ontwikkelt door Blaupunkt en biedt de mogelijkheid om TV te kijken, een DVD´tje af te spelen of een PlayStation 2 op aan te sluiten.
 
600 pk
Motorisch is de auto ook niet ongewijzigd gelaten. De 8-cilinder levert een vermogen van 600 pk en een koppel van 800 Nm. Dat zorgt voor een acceleratie van 0-100 km/h in 4,4 seconden en een indrukwekkende topsnelheid van 290 km/h. Daarmee kan de auto met recht één van de allersnelste SUV´s ter wereld worden genoemd.
 
Exclusief
Vanaf april 2005 zal de Chopster in beperkte productie worden genomen. Hij debuteert op de Autosalon van Genève. Prijzen beginnen bij € 325.000,- exclusief belastingen.

Gerelateerde artikelen

Rinspeed borduurt verder op autonome autoconcepten

Autonieuws
Rinspeed borduurt verder op autonome autoconcepten
> Artikel lezen

Rinspeed richt Tesla Model S in als rijdend penthouse

Autonieuws
RinSpeed
> Artikel lezen

Opvouwbaar stuurwiel in autonome Rinspeed Etos

Autonieuws
> Artikel lezen

Fantasie in Rinspeed Etos laat je mond openvallen

Autonieuws
> Artikel lezen

Rinspeed showt interieur van autonome XchangE

Autonieuws
Rinspeed showt interieur van autonome XchangE
> Artikel lezen

Rinspeed Budii: rijderswissel van de wacht

Autonieuws
Rinspeed Budii
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.