Autonieuws

Exclusieve MG XPower SV geprijsd

Wereldwijd gaan slechts een beperkt aantal dealers de XPower SV verkopen. De productie is beperkt op 840 stuks en de prijs begint bij € 150.00,-. De supersportauto van MG is daarmee behoorlijk exclusief.

XPower SV
De MG XPower SV (Sports Veloce) wordt aangedreven door een geheel aluminium 4.6-liter V8 quad-cam motor met 320 pk, verpakt in een bijzonder sterk stalen boxframe chassis. De uniek geconstrueerde composiet carbon carrosserie speelt een onmiskenbare rol bij het beperken van het gewicht van de auto, dat hierdoor maar 1.495 kg bedraagt. De prestaties van de ‘basis’ SV liegen er bepaald niet om: een sprint vanuit stilstand naar 100 km/u in 5,6 seconden en een topsnelheid van 267 km/u. De XPower SV is leverbaar vanaf € 150.000,-.

XPower SV-R
De nog sterkere 5.0-liter V8 versie in de MG XPower SV-R, goed voor 385 pk, beperkt de acceleratie van 0 naar 100 km/u tot 5,1 seconden en verhoogt de topsnelheid tot 282 km/u. De SV-R is leverbaar vanaf € 180.000,-.

Verkoop & Aftersales
De MG XPower SV is een product van MG Sport & Racing Limited en wordt wereldwijd door een exclusief netwerk van XPower dealers verkocht. MG Rover Nederland verzorgt in ons land exclusief de verkoop van de MG XPower SV. Wereldwijd zullen er in vier jaar tijd slechts 840 stuks worden gebouwd wat de auto nog exclusiever maakt.

Gerelateerde artikelen

MG toont zijn eerste crossover: de GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Opvallende scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests

Autonieuws
Vier lage scores bij nieuwe reeks Euro NCAP-tests
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.