Autonieuws

Supersnelle Pagani Zonda F

De Italiaanse sportautobouwer Pagani presenteert de Zonda F. Het hart van de Zonda F wordt gevormd door een 12-cilinder van Mercedes-AMG met 602 pk! Dat betekent prestaties van topniveau!

De Pagani Zonda mag dan een vrij onbekende auto zijn, dat maakt ´em niet minder spannend. De spitse voorkant en indrukwekkende achterkant stralen één-en-al emotie en snelheid uit. Als je recht tegen de achterkant aankijkt en de vier dikke uitlaatpijpen voor je neus ziet vliegen de vlammen je denkbeeldig al om de oren.
 
7.3 liter V12
Zoals gebruikelijk bij Pagani wordt ook de Zonda F aangedreven door een motor van Mercedes-AMG. In dit geval gaat het om de 7.3 liter V12 met een vermogen van maar liefst 602 pk (bij 6.150 tpm). Het maximale koppel van 760 Nm komt beschikbaar bij 6.200 tpm. Dankzij het relatief lage gewicht van 1230 kg is de Pagani Zonda F in staat om in slechts 3,6 seconden naar 100 km/h te sprinten. Slechts 6,2 seconden later wijst de teller 200 km/h aan. Z´n topsnelheid ligt boven de 345 km/h.
 
200-0 km/h in 4,4 seconden!
Als dit geweld kan op tijd worden stilgezet dankzij vier flinke remmen van Brembo. Wanneer je bij 200 km/h vol op de rem trapt staat de Zonda F binnen 4,4 seconden stil. Reken er dan wel op dat je vol in de gordels hangt. De Zonda F staat op Michelin Pilot Sport 2 banden die voor de maat 255/35 ZR19 en achter 335/30 ZR20 hebben. De wielophanging is rondom geheel onafhankelijk en er is gebruik gemaakt van aluminium en magnesium om de wielophanging van te maken.
 
Werelddebuut
Pagani presenteert de Zonda F tijdens de Autosalon van Genève. Daar zal de bijna geheel uit carbon fiber opgetrokken Zonda F zijn werelddebuut maken.

Gerelateerde artikelen

Daags oude Pagani Zonda Riviera zoekt een baas

Autonieuws
> Artikel lezen

Horacio Pagani bouwt eigen Zonda om tot HP Barchetta

Autonieuws
Huayra
> Artikel lezen

Pagani Zonda 'herrijst' als bloedstollende 760 MD

Autonieuws
Pagani Zonda 760 MD
> Artikel lezen

Pagani Zonda leeft voort als Fantasma Evo

Autonieuws
> Artikel lezen

Pagani Huayra Lampo wil eigenlijk een klassieke Fiat zijn

Autonieuws
> Artikel lezen

Serieus?! Pagani start nu al restauratieprogramma

Autonieuws
Serieus?! Pagani start nu al restauratieprogramma
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.