Autonieuws

Nieuwe Ford Focus ST met 220 pk!

Ford maakt zich er met de nieuwe Focus ST bepaald niet gemakkelijk van af. Het merk heeft veel aandacht besteed aan het uiterlijk, de rij-eigenschappen en de motor. De 5 cilinder levert maar liefst 220 pk vermogen!

De échte GTI´s zijn weer in opkomst. Nadat de Golf IV GTI, de vorige Astra OPC en ook de Focus ST simpele auto´s waren om te zien pakken alledrie de genoemde merken het nu anders aan. Volkswagen presenteerde nog geen jaar geleden de Golf GTI die er weer echt uitzag als een GTI. De recent geïntroduceerde Opel Astra OPC mag er ook zeker zijn en de nieuwe Ford Focus ST heeft de uitstraling van een dikke GTI. Éindelijk weer!
 
Echt GTI-uiterlijk
Het uiterlijk is niet zomaar voorzien van een ander bumpertje, een achterspoiler en een paar dikke velgen. Nee, de voorbumper is lekker dik en geeft de auto een heel sportieve uitstraling. De wielkasten zijn flink verbreed en worden opgevuld met 18 inch lichtmetalen velgen. Aan de achterkant is een flinke achterspoiler gemonteerd en de bumper is voorzien van aluminium afwerking rond de verlichting. De twee dikke uitlaatpijpen komen aan weerszijden onder de achterbumper vandaan.
 
Recaro-sportstoelen
In het interieur komt je een sportieve sfeer tegemoet. Op diverse plaatsen is gebruik gemaakt van aluminium accenten en de dikke kuipstoelen van Recaro bieden zichtbaar veel steun. Midden op het dashboard zijn drie meters geplaatst die de turbodruk, oliedruk en olietemperatuur aangeven. Ford begrijpt tenminste hoe het hoort in een GTI! De dakhemel en de A-stijl zijn uitgevoerd in een zwarte kleur wat een extra sportieve sfeer creeert. Het driespaaks stuurwiel wordt opgesierd door het ST-logo.
 
Ford Team RS
Deze nieuwe Focus ST (Sport Technologies) is ontwikkelt door Ford Team RS, de autosportafdeling van het merk. Doordat er bij de ontwikkeling van de nieuwe Focus al rekening is gehouden met de ontwikkeling van de RS kon de auto binnen zeer korte tijd op de markt worden gebracht.
 
220 pk vijfcilinder
Onder de motorkap van de Focus ST ligt een 2.5 liter turbomotor met 5 cilinders. De motor levert een vermogen van 220 pk wat wordt overgebracht op de voorwielen middels een handgeschakelde zesbak. Wat voor prestaties de Focus ST levert is nog niet bekend, maar reken erop dat deze van een hoog niveau zullen zijn. In vergelijking met de Golf GTI, deze heeft een 200 pk sterke 2.0 turbomotor en sprint in 6,9 seconden naar 100 km/h. De nieuwe Astra OPC sprint met z´n 240 pk sterke 2.0 liter turbomotor in ´minder dan zeven seconden´ naar 100 km/h dus dat moet voor de Focus ook zeker mogelijk zijn.
 
Werelddebuut
De nieuwe Focus ST maakt zijn werelddebuut op de Autosalon van Genève. Ford maakt dan ook uitgebreide details bekend van de Focus ST.

Gerelateerde artikelen

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al kleurrijk type, de nieuwe Ford Focus

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.