Autonieuws

SUV voor Europa: Dodge Caliber

Dodge zal oprukken naar Europa. Op de Autosalon van Genève zal onder andere de Caliber staan, een stoere SUV voor een aantrekkelijke prijs. De Caliber is een voorbode van een compleet gamma.

Op de AutoRAI 2005 laat Dodge de Viper SRT10 Roadster zien. Deze Viper staat er niet zonder reden, Dodge wil namelijk haar opmars gaan maken in Europa. Op de Salon van Genève zal Dodge daar meer van laten zien, onder andere in de vorm van de Caliber. Vanaf 2006 zal het Amerikaanse merk met aantrekkelijk geprijsde, stoere en opwindende modellen in het C- en D-segment in Europa op de markt komen. Stuk voor stuk zullen deze modellen speciaal ontwikkelt worden voor de Europese markt en zullen er zowel benzine- als dieselmotoren leverbaar zijn.
 
Geschiedenis van Dodge
Het merk Dodge is het op één na oudste merk binnen het DaimlerChrysler-concern en kent een geschiedenis van meer dan 90 jaar oud. Het merk is opgericht door de gebroeders Dodge die hun kapitaal maakten met een groot aandeel binnen de Ford Motor Company. Sinds 1914 is Dodge als merk opgericht door de beide broeders en speelde de prijs-/kwaliteitsverhouding een zeer belangrijke rol. Sinds het begin van de jaren dertig prijkt op elke Dodge de ´crosshair´ grille en het logo met de ram.
 
Stoere SUV
Deze grille is ook terug te zien op de Dodge Caliber conceptcar. Deze stoer vijfdeurs auto is een crossover want Dodge beweert dat het geen pure SUV is maar dat de auto ook een coupéachtige styling heeft. De auto staat op 19 inch lichtmetalen velgen en is gespoten in een opvallende kleur genaamd Sunburst Orange. De brede spatborden, dikke uitlaatpijpen en zwarte dakrand die over gaat in een dakspoiler geven de Caliber een dikke uitstraling.
 
Productie in 2006
Veel over de Caliber is er niet bekend. Wel is bekend dat de auto nagenoeg ongewijzigd in productie zal gaan en vanaf 2006 op de Europese markt leverbaar is. De conceptcar is in ieder geval voor het eerst te bekijken op de Autosalon van Genève.

Gerelateerde artikelen

Facelift + nieuw interieur Dodge Caliber

Autonieuws
Facelift + nieuw interieur Dodge Caliber
> Artikel lezen

Dodge Caliber & Jeep Compass als Startech Editions

Autonieuws
Dodge Caliber & Jeep Compass als Startech Editions
> Artikel lezen

Amerikaanse muscles: Dodge Caliber SRT-4

Autonieuws
Amerikaanse muscles: Dodge Caliber SRT-4
> Artikel lezen

Vernieuwde Dodge Caliber vanaf € 19.990,-

Autonieuws
Vernieuwde Dodge Caliber vanaf € 19.990,-
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.