Autonieuws

Voorloper Peugeot 407 Coupé

Op de komende Salon van Genève zal Peugeot de 407 Prologue Coupé tonen. Deze 407 is duidelijk herkenbaar als een lid van de 407-familie en is een voorloper van de 407 Coupé waarvan snel het productiemodel onthult zal worden.

De 406 Coupé werd regelmatig aangezien voor een Ferrari. Niet gek voor een auto die bij Pininfarina ontworpen is. Bij de 407 Coupé is dat anders. De auto is ontworpen door Peugeot zelf maar heeft wel een dynamische uitstraling. De grote grille, die kenmerkend is voor de 407, valt nog meer op en in de zijkant van de voorbumper zitten aan weerszijden drie koelsleuven. Van opzij is de 407 Prologue Coupé een elegante auto en de achterkant wordt gekenmerkt door een geïntegreerde spoiler die schitterend in het koetswerk is opgenomen en de achterlichten als het ware ´overkapt´.
 
Luxe GT
Het interieur heeft de uitstraling van een GT. Er is plaats voor vier personen (volwassenen volgens Peugeot). Mooie materialen waaronder een met leer bekleed dashboard geven een sportieve en luxueuze uitstraling. Op diverse plaatsen is gebruik gemaakt van aluminium accenten en de centrale console is afgewerkt met zwart gelakt materiaal. Het instrumentenpaneel bestaat uit vijf ´Zwitserse´ klokken. Een modern multimediasysteem bestaande uit onder andere een breedbeeld kleurenscherm ontbreekt ook niet.
 
V6 HDi
Voor de aandrijving staat een V6 HDi-dieselmotor garant. Deze nieuwe dieselmotor is recent geintroduceerd op de 607. De 2.7 liter zescilinder levert een vermogen van 200 pk en een maximaal koppel van 440 Nm. Gekoppeld aan een zestraps automaat met Tiptronic zal dit garant staan voor prima prestaties.
 
Productierijp
Het kan niet anders dat deze 407 Coupé Prologue nagenoeg ongewijzigd in productie zal gaan als de opvolger van de 406 Coupé. Het model ziet er zeer productierijp uit en eind dit jaar zal de 407 Coupé al bij de dealers staan. Veel tijd om iets te veranderen aan deze conceptcar is er dus niet. Op de Salon van Genève zal de conceptcar de show stelen.

Gerelateerde artikelen

Prijzen en uitrusting Peugeot 407 Coupé bekend

Autonieuws
Prijzen en uitrusting Peugeot 407 Coupé bekend
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.