Autonieuws

Saab 9-3 SportCombi onthuld

Op de AutoRAI staat momenteel de Sport Hatch Concept, een voorloper van de 9-3 Sport Combi. Saab presenteert de SportCombi, waarvan hier de eerste foto´s, op de komende Autosalon van Genève.

De naam van de auto is nog niet helemaal duidelijk. Wat we zeker weten is dat de Europese benaming van de stationwagon SportCombi zal zijn. Hoe de wagen in Nederland gaat heten is nog niet helemaal duidelijk. De importeur is nog in beraad over de naam, maar vermoedelijk zal er voor Sport Estate worden gekozen.

Geen ruimtewonder
De SportCombi mag dan wel een stationwagen zijn, een echt ruimtewonder zal het niet worden. Het is meer een lifestyle combi dan een pakezel. De bagageruimte is met 419 liter niet al te groot . Wanneer de achterbank wordt neergeklapt ontstaat een bagageruimte van 1.273 liter.

250 pk
De motoren die beschikbaar worden zijn dezelfde als voor de SportSedan. Dit betekent bij de benzine motoren keuze uit de 1.8 liter met 122 pk, de 1.8 liter turbo met 150 pk, de 2.0 liter turbo met 175 pk en dezelde 2.0 liter motor met een hogedruk turbo die 210 pk levert. Ook zal de gloednieuwe 2.8 liter turbomotor met 250 pk dienst gaan doen in deze Saab. Dieselrijders moeten het doen met of de 1.9-liter TiD met 120 pk of met de 1.9-liter TiD met 150 pk.

Wachten op Genève
De Saab 9-3 SportCombi zal voor het eerst te zien zijn in Genève. Op dit moment staat op de AutoRAI het studiemodel genaamd  9-3 SportHatch die een duidelijke voorloper is geweest voor de SportCombi. De verwachting is dat de eerste modellen in september in de showroom staan. Tegen die tijd zullen ook de prijzen bekend worden gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Vernieuwde Saab 9-3 Griffin doet ´t in zijn ééntje

Autonieuws
Vernieuwde Saab 9-3 Griffin doet ´t in zijn ééntje
> Artikel lezen

Saab ´s eerste stap naar elektrische auto

Autonieuws
Saab ´s eerste stap naar elektrische auto
> Artikel lezen

Motorenpalet Saab 9-5 en 9-3 uitgebreid

Autonieuws
Motorenpalet Saab 9-5 en 9-3 uitgebreid
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.