Autonieuws

Ford verbetert de Ka

Ford heeft de Ka een kleine facelift gegeven. Met verschillende kleine veranderingen in de styling van interieur en exterieur is de Ka op subtiele wijze opgefrist. De vernieuwde Ka maakt zijn debuut op de AutoRAI in Amsterdam.

Aan de buitenkant van de Ka is heel weinig gebeurd. Zo is er bijvoorbeeld keuze uit een nieuw 14-inch aluminium wiel met zes spaken en extra donker getint privacy glas voor de achterste zijramen. Ook zijn er een aantal nieuwe kleuren voor een aantal versie’s van de Ka.

Nieuw dashboard
In het interieur is meer nieuws te vertelen, want daar is een vernieuwd dashboard gekomen. Ook heeft Ford geluisterd naar haar klanten, want het handschoenenkast was altijd een groot gemis. In de vernieuwde Ka heeft Ford een dashboardkastje aangebracht. In het interieur zijn ook nieuwe kleuren en stoffen gekomen. Zelfs de karakteristieke instrumentenbehuizing heeft Ford voorzien van een nieuwe kleur.
 
Uitrusting
De verbeteringen omtrent de uitrusting van de Ford Ka zijn mogelijk geworden door de nieuwe bedradingsarchitectuur van de auto. Nu beschikt de Ka over voorzieningen die ook in de duurdere Ford-modellen zitten. Zo is de auto nu voorzien van ruitenwissers met variabele intervalschakeling en anti-drupfunctie (een vertraagde, laatste wisbeweging waarmee de ruit wordt ontdaan van achtergebleven drupsporen), en aan de achteruitversnelling gekoppelde ruitenwisser die automatisch wordt ingeschakeld zodra de auto in de achteruit wordt gezet wanneer de voorste ruitenwissers in gebruik zijn.
 
Nog meer nieuws
De binnenverlichting een theaterachtige dimfunctie waarbij de verlichting vertraagd wordt uitgeschakeld en gaat de auto automatisch op slot als de portieren zijn ontgrendeld, maar na zekere tijd nog steeds niet zijn geopend. Al deze voorzieningen worden standaard geleverd op Ka-modellen met centrale vergrendeling met afstandsbediening. Daarnaast is een perimeteralarm verkrijgbaar als optie. De opgefriste  Ka is nu te bezichtigen op de AutoRAI en is per direct leverbaar.

Gerelateerde artikelen

De 'nieuwe' Ford Ka: plussen en minnen

Autonieuws
De 'nieuwe' Ford Ka: plussen en minnen
> Artikel lezen

Ford prijst Fiesta Metal en lanceert Ka Metal

Autonieuws
Ford prijst Fiesta Metal en lanceert Ka Metal
> Artikel lezen

Kek ding: gelimiteerde Ford Ka Grand Prix

Autonieuws
Kek ding: gelimiteerde Ford Ka Grand Prix
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.