Autonieuws

Vernieuwde 7 zitter van Opel

Opel zal op de Autosalon van Genève het doek van de nieuwe Zafira aftrekken. Maar Opel heeft nu al een aantal foto’s en wat informatie van de Opel Zafira vrijgegeven.

Dat de nieuwe Zafira ten opzichte van het vorige model gegroeid is zal niemand verbazen. De nieuwe is met zijn 4,47 meter precies 15 centimeter langer dan het de oude. Ook in de breedte (+4 cm, nu 1,78m) en in de hoogte (+1cm, nu 1,64m) is de Zafira gegroeid. Het voordeel van de toegenomen buiten maten is natuurlijk dat er in het interieur ook veel meer ruimte is gekomen die waarschijnlijk vooral naar de achterste rij is gegaan.
 
Motoren gamma
Het motoren gamma is aardig uitgebreid met in het begin 4 benzine motoren en 3 diesels. De benzine motoren zijn de 1.6 (105 pk), de 1.8 (140 pk), een direct ingespoten 2.2-liter motor met 155 pk en een 2-liter motor met turbo die 200 pk levert. Later zal daar waarschijnlijk nog een krachtigere variant van die 2-liter turbo motor bij komen die ongeveer 240 pk zal gaan leveren. Deze motor zal vermoedelijk alleen in de OPC uitvoering komen.
 
Zelfontbranders
In de nieuwe Zafira zullen alleen maar 1.9-liter diesels komen. Deze zal in drie varianten op de markt verschijnen. Namelijk met 100, 120 en 150 pk. Deze motoren kunnen met een roetfilter geleverd worden, zodat de motor aanzienlijk beter voor het milieu zal zijn.
 
Astra basis
De Zafira is gebaseerd op de Astra. Ook het onderstel is hier rechtstreeks van overgenomen. Hier en daar zijn er overigens wel een paar aanpassingen gedaan om ondanks het hoge zwaartepunt en het extra gewicht toch nog een goed weggedrag te creëren.
 
Leveringen
Over de datum wanneer de eerste Zafira’s komen heerst nog onduidelijkheid. Maar waarschijnlijk zullen de eerste leveringen eind zomer of pas in de herfst komen. Prijzen zijn ook nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Astra-invloeden voor vernieuwde Opel Zafira

Autonieuws
Opel Zafira 2016
> Artikel lezen

Altijd connected met de Online Editions van Opel

Overige
Opel Online Edition
> Artikel lezen

Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is

Autonieuws
Waarom de Online Edition van Opel echt iets voor jou is
> Artikel lezen

Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira

Autonieuws
Prijzen voor vernieuwde Opel Mokka en Zafira
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.