Autonieuws

De wereldprimeur van de RAI

Dé wereldprimeur van de AutoRAI is natuurlijk de vernieuwde Renault Laguna. Hij is nu te bezichtigen op de beurs. Hier alvast onze foto’s ervan en de overige informatie van de facelift.

Aan de buitenkant heeft Renault vooral de neus een nieuw voorkomen gegeven. Zo zijn de koplampen iets anders van vorm en is de grille en bumper voortaan uit een stuk vormgegeven. Verdere optische veranderingen zijn te vinden in het interieur. Zo heeft Renault volgens eigen zeggen een betere ergonomie en een betere kwaliteit. En nadat we er gisteren in hebben gezeten kunnen we u melden, dat de materialen die nu gebruikt worden beter aanvoelen dan de oude materialen.
 
Technisch
Naast optische veranderingen zijn er ook veranderingen in het technische gedeelte van de auto. Zo heeft de 1.6-liter motor er 5 pk bij gekregen. Voorheen 110 pk en nu dus 115 pk. Ook levert de 2-liter turbo motor nu iets meer pk’s, namelijk 170 pk in plaats van 163 voorheen. Het weggedrag van de Laguna is ingrijpend aangepast. Zo zijn er wijzigingen aan het onderstel, waardoor de rolneiging van de carrosserie is beperkt en is de vering verstevigd.
 
Uitrusting
De vernieuwde Laguna kan tegenwoordig uitgerust worden met een Renault kaart die ook een handsfree startfunctie heeft gekregen. Ook is er nu een uitgebreid Carminat navigatie- en communicatiesysteem beschikbaar. Dit systeem heeft onder andere stemherkenning voor de bediening van de telefoon en verschillende verbeterde weergaven van het navigatiesysteem. De nieuwe automatische parkeerrem is ook nieuw voor de Renault.
 
GT
Sinds de facelift is er ook een nieuwe uitvoering beschikbaar, namelijk de GT. Deze uitvoering is voorzien van de 2-liter turbomotor met een vermogen van 205 pk en een maximaal koppel van 300 Nm. De GT heeft als standaarduitrusting onder andere een 10 mm verlaagd onderstel, een grille met een afwijkende luchtinlaat, 17 inch chroomkleurige wielen en een spoiler voor de hatchback en dakdragers voor de Grand Tour. Naast de verfraaiingen aan de buitenkant zijn er ook in het interieur sportieve accenten aangebracht, zoals de lederen bekleding in een gemengde kleurstelling van ‘Carbone foncé’ en ‘Rouge de Chine’.

Prijzen benzine
De basis versie van de vernieuwde Laguna kost 22.495 euro en hiervoor krijgt u de 1.6 met 115 pk in de Authentique uitvoering. Als u een zwaardere motor wilt zult u minimaal 24.195 euro voor de 2-liter moeten betalen of 29.295 euro voor de 170 pk sterke 2-liter turbo. Wilt u een V6 onder de kap dat moet u 36.595 euro meenemen naar de dealer. De hierboven beschreven GT met zijn 205 pk sterke 2 liter turbo motor moet 34.495 euro opleveren.
 
Prijzen diesel
Dan rest ons nog de prijzen van de diesels. De goedkoopste diesel is de 110 pk sterke 1.9 diesel die voor 27.695 euro in de prijslijsten staat. Meer vermogen is vanaf 28.395 euro voor de 120 pk sterke 1.9 dCi te krijgen. De top diesel van Renault in de laguna is de 150 pk sterke 2.2 liter motor die 33.395 euro kost. De Laguna Grand Tour is verkrijgbaar met alle motoren en kost u 2000 euro meer dan de hatchback.

Gerelateerde artikelen

Renault brengt Limited-lijn op de markt

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault presenteert krachtige 1.6 twinturbo-diesel

Autonieuws
Renault presenteert krachtige 1.6 twinturbo-diesel
> Artikel lezen

Renault presenteert krachtige 1.6 twinturbo-diesel

Autonieuws
Renault presenteert krachtige 1.6 twinturbo-diesel
> Artikel lezen

Vooruitblikken op de nieuwe Renault Laguna

Autonieuws
Renault Laguna
> Artikel lezen

Opvolger Renault Laguna gespot bij Amsterdam

Spyshots
Opvolger Renault Laguna gespot bij Amsterdam
> Artikel lezen

Renault brengt Limited-lijn op de markt

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.