Autonieuws

Citroën C6

Citroën C6 officieel!

Een tijd geleden hebben we u voor het eerst een foto van de C6 laten zien. Nu laat Citroën voor het eerst de officiële foto’s zien. Ook heeft Citroën ons van meer informatie voorzien omtrent de C6.

Citroën C6 officieel!
De C6 die eigenlijk de opvolger van de XM is, is nu dan eindelijk officieel. Met het 4,9 meter lange slagschip laat Citroën zien dat ze nog steeds een gewaagd model neer durven te zetten. Het meest gedurfd zijn toch wel de achterlichten die wel heel apart in de carrosserie verwerkt zijn. Verder vallen de lange koplampen en de brede grille op. De wagen zal 1,86 meter breed zijn en een hoogte van 1,46 meter hebben.
 
Technisch weer top?
Natuurlijk geeft Citroën de C6 weer de nieuwste snufjes mee die er tegenwoordig zijn. De C6 kan onder andere voorzien worden met het Lane Departure Warning System, maar ook met leuke dingen zoals parkeersensoren vóór en achter, meedraaiende Xenon-koplampen, cruise control en een snelheidsbegrenzer. Ook beschik de C6 over een spoiler die bij hoge snelheiden te voorschijn komt. Uiteraard beschikt de nieuwe Citroën ook weer over een geavanceerd veersysteem in combinatie met variabele demping.
 
Prijzen
Welke motoren er allemaal in de C6 komen is nog niet helemaal duidelijk, wel zullen de 2.7-liter V6 diesel motor met 208 pk en de 215 pk sterke 3-liter V6 motor dienst doen in de C6. Prijzen zijn nog niet bekend maar navraag bij Citroën Nederland leert ons dat we op ongeveer 50.000 euro moeten rekenen.
Redactie
Door Redactie
Citroën C6 officieel!
Citroën C6 officieel!

Mis geen belangrijk Citroën-nieuws meer

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en mis geen enkel nieuws meer van jouw favoriete merk.

Zoeken

Merk- & modeldossiers