Autonieuws

Waarom niet: Range Rover Autobiography Cabriolet

Gisteren kwam het (verheugde?) nieuws los dat Land Rover – na veel twijfel – toch de Evoque Convertible gaat bouwen. Een onthoofde Range Rover zal er waarschijnlijk wel nooit komen, maar we kunnen dan altijd nog rekenen op de heren van NEC.

NEC staat voor Newport Convertible Engineering en die naam legt de activiteiten van dit Amerikaanse bedrijf perfect uit. Want wat de vaklui aldaar wel niet allemaal hebben omgetoverd tot cabriolet is bijna teveel om op te noemen. Laten we het erop houden dat ze vooral auto’s onthoofden waar de producent zelf niet aan durft te beginnen. Best dom eigenlijk, wat NEC heeft er veel succes mee. Al is het esthetische aspect wel een tweede. 

Tonneau cover
Een auto die niet als zodanig is ontwikkeld converteren naar een cabriolet valt niet mee. Het zorgvuldig verwijderen van het vaste dak is niet alleen complex, ook heeft ook veel invloed op het rijgedrag van de auto. Dat moet natuurlijk rechtgetrokken worden en NEC heeft zich daar door de jaren meester in gemaakt, al laat het bedrijf helaas niet weten hoe.
En hoewel het een knap staaltje werk is, vinden we de afwerking van de softop niet echt fraai. In de video is goed te zien hoe de ‘restjes’ van de elektrische kap achter over de koets gedrapeerd zijn. NEC kan eventueel een tonneau cover leveren om dit en een neergestreken kap uit het zicht te laten verdwijnen, maar echt mooi is het natuurlijk nog altijd niet.

Gerelateerde artikelen

Range Rover SV Coupé: luxer en duurder was een Land Rover nog nooit

Autonieuws
> Artikel lezen

Vernieuwde Range Rover ook als plug-in hybride en direct te koop

Autonieuws
> Artikel lezen

Vroegtijdige promovideo geeft vernieuwde Range Rover prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Adembenemend: ongerept Amerika vanuit een Range Rover

Fotogalleries
> Artikel lezen

Ultieme Range Rover nog altijd goedkoper dan Bentayga

Autonieuws
> Artikel lezen

Land Rover houdt Range Rover SV Coupé zeer exclusief

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.