Autonieuws

Fabriekstuning voor Ford Fiesta ST en Focus ST

Zoal Abt Sportsline doet het voor Audi en Volkswagen, Heico Sportiv voor Volvo en Mountune al jaren voor Ford: het leveren van tuningkits met de goedkeuring van de fabrikant. Wie hiervoor kiest kan terug blijven vallen op de fabrieksgarantie als er iets aan de knikker is. Wel zo fijn.

Mountune kietelt al jaren snelle Fords zonder dat daarbij de fabrieksgarantie vervalt. De laatste toevoegingen aan hun portfolio zijn de Fiesta ST en Focus ST. Dankzij aanpassingen aan het motormanagement en het vervangen van het inlaattraject door een betere aanzuigbuis en een speciaal luchtfilter levert de 1.6 liter Ecoboost geen 182 maar 215 pk. Het koppel zal stijgen van 290 naar 320 Nm en met dit extra vermogen duurt een sprint naar 100 km/h in de Fiesta ST nog maar 6,7 seconden, wat twee tiende sneller is dan het origineel. De extra trekkracht komt vooral tot uiting tijdens tussensprints, zegt Mountune. Die zouden beduidend vlugger wordt afgehandeld, maar ook de gasreactie zal sterk verbeterd zijn.

Focus ST
Dan de Focus ST. Die krijgt bovenop het fabrieksvermogen van 250 pk er 25 pk bij nadat Mountune met de ECU, het inlaatkanaal, de intercooler en het luchtfilterhuis bezig is geweest. Het maximumkoppel, dat met 360 Nm al aangenaam hoog lag, neemt toe tot 400 Nm en dat is niet eens zoveel lager dan de laatste Focus RS met geblazen 5-cilinder. Een stoplichtsprintje gaat de Focus ST met Mountune-tuning niet voor niets even goed af als de RS; in een snelle 5,9 seconden zit de spurt naar honderd erop.

Klaar terwijl u wacht
Voor het tunen van de Fiesta ST vraagt € 690,- en bij de Focus ST is dit € 1.470,-. Twee kopjes koffie en een gezellig babbel verder en je rijdt bij Mountune weg met meer pit onder je kont. De installatie laat namelijk slechts 90 minuten op zich wachten.

Gerelateerde artikelen

Blijven dromen van een Ford Fiesta RS

Autonieuws
Blijven dromen van een Ford Fiesta RS
> Artikel lezen

Volkswagen Golf niet langer bestseller in EU

Autonieuws
Golf moet plaats maken voor Fiesta als bestverkochte auto in EU
> Artikel lezen

De nieuwe Ford Fiesta ST-line en Vignale rijd je niet, die beleef je!

Autonieuws
De nieuwe Ford Fiesta ST-line en Vignale rijd je niet, die beleef je!
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Ford Fiesta bekendgemaakt

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al kleurrijk type, de nieuwe Ford Focus

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.