Autonieuws

‘Nieuwe Mazda2 duikt op in Japans magazine’

In een Japans magazine is een foto opgedoken van wat lijkt de volgende generatie Mazda2 te zijn. Volgens het tijdschrift zou de auto in 2014 op de Japanse markt komen. De Europese markt volgt in 2015.

Mazda zelf heeft een nieuwe Mazda2 nog niet aangekondigd, maar dat kan niet lang meer duren. De huidige generatie stamt al weer uit 2007 en is daarmee een van de oudste B-segmenters op de markt. Bovendien heeft Mazda sinds de lancering van de CX-5 een behoorlijke metamorfose ondergaan. De Mazda2 past in z’n huidige gedaante daar niet meer tussen.

Vraagtekens
Hoewel wij geen redenen kunnen bedenken waarom Mazda’s kleinste niet opgevolgd zou worden, zetten we wel zo onze vraagtekens bij de afgebeelde Mazda2 in het Japanse magazine. Het front ligt weliswaar in lijn met de CX-5, Mazda6 en Mazda3, maar hoe anders is dat designtechnisch bij het koetsgedeelte na de A-stijl. Het design daarvan is exact hetzelfde als dat van het huidige model en we kunnen ons niet voorstellen dat Mazda het zichzelf zo makkelijk maakt na zo z’n best te hebben gedaan op de laatste auto’s die ze hebben gepresenteerd.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mazda2 al te bezichtigen in R’dam

Autonieuws
Nieuwe Mazda2 al te bezichtigen in R’dam
> Artikel lezen

De nieuwe Mazda2 staat Barcelona goed

Fotogalleries
De nieuwe Mazda2 staat Barcelona goed
> Artikel lezen

Dit kost de nieuwe Mazda2 op z'n minst

Autonieuws
Mazda2 krijgt prijskaartje
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.