Autonieuws

Fangio’s Mercedes W196R brengt vele miljoenen op

Klassieke éénzitters tikken op veilingen doorgaans lager af dan conventionele klassiekers met een verhaal. De reden is eigenlijk vrij logisch: je kan er alleen van genieten op het circuit. Maar af en toe zijn er uitzonderingen op de regel, deze Mercedes W196R bijvoorbeeld.

De twee Formule 1-legendes moeten elkaar nog gekend hebben, Michael Schumacher en Juan Manuel Fangio. De inmiddels bijna mythische Argentijnse F1-coureur stierf kort nadat de Duitser aan zijn 7-voudige titelrace begon en daarmee het voormalige record van vijf Formule 1-kampioenschappen van Fangio afpakte. Dat de roemruchtste F1-auto van Fangio, de Mercedes-Benz W196R, bij een veiling veel geld op zou leveren had men op voorhand dus wel verwacht, maar zoveel…

Duurste F1 ooit
De bolide werd tijdens het Goodwood Festival of Speed uiteindelijk afgeslagen op een bedrag van liefst 19,6 miljoen Britse ponden, wat omgerekend zo´n 22,7 miljoen euro is. De W916R is daarmee meteen de duurste Formule 1-auto ooit. De auto in kwestie is dan ook niet de eerste de beste. Het exemplaar met chassisnummer 00006/54, uitgerust met een 2.5 liter achtcilinder-lijnmotor, won tijdens het jaar van z´n productie immers de Duitse en Zwitserse Grand Prix. Belangrijker voor de waarde dan dat alleenstaand feit is natuurlijk de man die tijdens die races aan het stuurwiel van deze auto draaide: Juan Manuel Fangio. De overige negen W916R’s die er nog zijn, maar waarin de in 1995 overleden Argentijn niet plaatsnam, zullen geheid minder opleveren.

Gerelateerde artikelen

Vision Mercedes-Maybach Ultimate Luxury nu officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

Tuningwereld rouwt om overleden oprichter Brabus

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwigheden voor Mercedes GLC op stapel

Spyshots
> Artikel lezen

Maak kennis met de Mercedes-Benz A-klasse Sedan

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Boat tail: dé autotrend van de jaren twintig

Autonieuws
Boat tail: dé autotrend van de jaren twintig
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.