Autonieuws

En dit is ‘em dan: de VUHL 05

Wat zullen de twee Mexicaanse broers hebben uitgekeken naar dit moment. Gisteravond werd in London het doek getrokken van de VUHL 05, hun eigen sportauto. En de beide broers pakken dat meteen goed aan. Nu we ook de eerste specificaties kennen begint onze scepsis meer en meer te verdwijnen.

Nieuwe automerken komen en gaan. Met veel tamtam wordt melding gemaakt van een rijke ondernemer die al jaren een droom heeft. Er komen schetsen, veel grote verhalen en vaak gaat het om Veyron-killers. Maar het wordt zelden werkelijkheid. Bij VUHL is dat vanaf dag een anders. De beide broers, die hun fortuin verdienden met een in Mexico en Detroit gevestigd designbureau, stellen zich bescheiden en realistisch op. Voor ons een reden om extra oplettend te zijn. En terecht zo blijkt nu. Tijdens een feestelijke avond onthulden Guillermo en Ikr Echeverria gisteravond onder toeziend oog van onder meer Sir Stirling Moss en FIA Foundation topman Tim Keown de VUHL 05.

695 kg
VUHL staat voor Vehicles of Ultra High-performance and Lightweight. En dat zijn meteen de twee basisingrediënten voor de 05. De auto weegt dankzij intensieve toepassing van carbon, aluminium en diverse kunststoffen maar 695 kg. Dat is lichter dan bijvoorbeeld een KTM X-Bow die als grote concurrent wordt gezien. De Ariel Atom, eveneens een van de rivalen, weet overigens nog minder gewicht op de weegschaal te brengen en tikt af op 612 kg. VUHL komt tot een vermogens/gewichtsverhouding van 400 pk per ton dankzij een van Ford afkomstige 2.0 liter viercilinder EcoBoost-motor. Die ontwikkelt 285 pk en 420 Nm waardoor het mogelijk is om in 3,7 seconden naar 100 km/h te sprinten. De topsnelheid ligt op 245 km/h maar is van ondergeschikt belang. Deze VUHL 05 moet zich vooral thuisvoelen in snelle bochten op circuits.

Trackdays
De beide broers richten zich met VUHL op de wereld van trackdays, maar stellen dat de auto eveneens geschikt is voor de openbare weg. Zodoende is het mogelijk om talloze opties te bestellen. Echt comfortabel zal het echter niet zijn gezien de vorm van de carbon kuipstoelen en het ontbreken van een voorruit dus zal de VUHL 05 vooral op het circuit te vinden zijn.

Prijs VUHL 05
Wie interesse heeft kan zich in eerste instantie melden bij verkooppunten in de VS en Engeland. VUHL heeft echter plannen om in grote Europese markten alsook China en het Midden-Oosten dealers aan te stellen. De prijs is vastgesteld op 60.000 euro exclusief belastingen.

Gerelateerde artikelen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.