Autonieuws

Pikes Peak-record verpulverd door Sébastien Loeb

Je voelt je lekkerder in een Peugeot. Wie kent deze pay-off van dit Franse merk niet. Voor Sébastien Loeb ging die afgelopen weekend zeker op. De 9-voudig WRC-kampioen verpulverde namelijk het record tijdens de verreden Pikes Peak Hillclimb.

Zo’n 20 kilometer lang is het parcours van de Pikes Peak Hillclimb en daarbij dienen 156 bochten te worden getrotseerd waarbij men een kleine anderhalve kilometer stijgt. In zekere mate kun je de ‘Race to The Clouds’ - zoals de befaamde heuvelklim ook wel wordt genoemd - dus best vergelijken met een vlammende rit over de Nordschleife. Met dit in het achterhoofd is het ongelofelijk knap dat Loeb in de Peugeot 208 T16 slechts 8:13,878 minuten nodig had om vanaf een staande start op 2.680 meter hoogte de top van Pikes Peak te bereiken.

Verpletterend
Loeb verpulverde daarmee het record met maar liefst anderhalve minuut. Het voormalige record van 9:46 minuten werd vorig jaar neergezet door Rhys Millen in de Hyundai PM580T. De Nieuw-Zeelander werd afgelopen weekend nog wel tweede met een persoonlijk record van 9:02,192 minuten. De Fransman Jean-Philippe Dayraut pakte het brons in z’n speciaal geprepareerde MINI Countryman met een tijd van 9:42,740 minuten.

Gerelateerde artikelen

Fotogalerij: de mooiste momenten tijdens Dakar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot's nieuwste EV lust stof en modder als ontbijt

Lifestyle & design
> Artikel lezen

De nieuwe Peugeot 508: vijfdeurs coupé

Autonieuws
De nieuwe Peugeot 508: alle details
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 lijkt in niets op voorganger

Autonieuws
> Artikel lezen

Peugeot Rifter neemt stokje over van Partner

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Peugeot 508 met de billen bloot

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.