Autonieuws

Meer details over terugkeer TVR

TVR is definitief terug in Engeland, en nu? Wat gaat de kersverse eigenaar ondernemen om het illustere sportwagenmerk nieuw leven in te blazen? ‘We starten waar Peter Wheeler tien jaar geleden mee stopte’, aldus Les Edgar tegen Autocar.

Het Britse automagazine had een interview met de huidige TVR-eigenaar Les Edgar, een entrepreneur die een grote passie voor auto’s heeft, fanatiek racet, maar geen diepgaande kennis heeft van het bouwen van auto’s. Ook het managementteam achter hem heeft dat niet, maar zorgen hoeven we ons daarom niet te maken. De nieuwe TVR-directie heeft zijn sporen in het financiële wereldje verdiend en zal elke stap die het maakt minstens twee keer overwegen zodat het risico tot het opnieuw floppen van TVR tot een minimum wordt beperkt. ‘We hebben namelijk veel te verliezen’, vult Edgar aan.

Twee auto’s
Ondanks de moeilijke beslissingen die nog gedaan moeten worden zoals waar de nieuwe fabriek moet komen te staan en het design van de auto’s, heeft Edgar een helder beeld voor ogen hoe de komende jaren er TVR uitzien. Voor 2016 wil het twee auto’s klaar hebben van het kaliber zoals TVR ze eigenlijk altijd heeft gebouwd: rauw, bloedsnel, wars van elektronische hulpsystemen en met karrevrachten aan karakter. ‘Ze laten zich niet vergelijken met de Jaguar F-type´, gaat Edgar verder.
De eerste TVR die gelanceerd zal gaan worden is ‘een concurrent van een tweedehands Aston Martin’. Die typische Engelse sportwagen heeft de motor namelijk ook voorin liggen en achterwielaandrijving en zal zodoende heel anders zijn dan bijvoorbeeld de Porsche Cayman. Daar waar het eerste model een voorzichtig begin is, zoekt het opgestane TVR het met hun tweede auto hogerop, daar waar ze vroeger ook actief waren. De prijs ervan zal tussen de 50.000 en 80.000 pond bedragen.

Geduld
Hoewel er velen vast nu al zitten te trappelen, vraagt Edgar vooral geduld te hebben. Met name aan liefhebbers buiten Groot-Brittanië. De productie van de auto’s zal laag zijn en de eerste exemplaren die van de band zullen lopen zijn niet bestemd voor export. ‘We spelen het op de lange termijn.’

Bron: Autocar

Gerelateerde artikelen

Gloednieuwe fabriek voor comeback TVR

Autonieuws
Gloednieuwe fabriek voor comeback TVR
> Artikel lezen

Herboren TVR trekt doek van nieuwe Griffith!

Autonieuws
Herboren TVR trekt doek van nieuwe Griffith!
> Artikel lezen

Eindelijk beeld dat de nieuwe TVR recht aandoet

Autonieuws
> Artikel lezen

Goodwood Revival het decor van nieuwe TVR

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.