Autonieuws

Nieuwe 1.2 TCe 130 voor Renault Mégane-familie

Renault heeft een nieuwe TCe 130 ontwikkeld die debuteert in de Mégane-familie. De 1.2 liter viercilinder-turbobenzinemotor vervangt de minder zuinige 1.4 TCe, maar is even krachtig. Het koppel nam zelfs iets toe.

Zoals de motornamen bij Renault altijd al doen vermoeden levert de nieuwe 1.2 TCe een vermogen van 130 pk. Dat is evenveel als de 1.4 liter die hij vervangt. Het koppel ligt op 205 Nm en dat is 15 Nm meer dan voorheen. Interessant is ook dat er meer trekkracht vrijkomt bij lage toerentallen (185 Nm bij 1.500 tpm) zodat de motor soepeler oppakt. Bij hogere toerentallen zorgt de krachtbron volgens Renault voor een onmiddellijke, felle acceleratie. Ook is er veel aandacht besteed aan het geluidsniveau; dat zou uitzonderlijk laag liggen.

R-Link
De Mégane Hatchback, Estate en Coupé zijn per direct te bestellen met de nieuwe TCe 130. Ongeacht de gekozen carrosserievariant bedraagt het opgegeven gemiddelde verbruik een lagere 5,4 l/100 km bij een CO2-uitstoot van 154 g/km, mede door een standaard Start&Stop-systeem. Alle modellen komen dus in aanmerking voor 20% bijtelling bij zakelijk gebruik. De prijzen beginnen bij € 25.190,- voor de Hatchback-variant die daarmee € 1.400,- voordeliger geworden en voor dit geld zou je eventueel weer het uitgebreide infotainmentsysteem R-Link kunnen aanschaffen. Na de Renault Clio, ZOE, Captur en Laguna is het vanaf nu ook leverbaar op de Mégane. R-Link biedt een reeks functionaliteiten zoals handsfree bellen, TomTom-navigatie, multimediagebruik, Driving Eco2 (zuinig rijden) en applicaties om bijvoorbeeld e-mails en tweets te bekijken. Het systeem is te bedienen via het 7 inch touchscreen, een joystick en gesproken opdrachten. De meerprijs bedraagt een bescheiden € 200,-.

Gerelateerde artikelen

Renault Mégane RS is zowel voor de borsten- als billenman

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault Mégane RS niet meer zo betaalbaar als voorheen

Autonieuws
> Artikel lezen

Renault Mégane RS is zo lek als een mandje

Autonieuws
Renault Mégane RS is zo lek als een mandje
> Artikel lezen

Renault Megane RS: Frans straatkanon groeit naar 280 pk

Autonieuws
Megane
> Artikel lezen

Eerste officiële foto van nieuwe Renault Mégane RS

Autonieuws
Eerste officiële foto van nieuwe Renault Mégane RS
> Artikel lezen

Gelekt: de Renault Megane RS in volle glorie

Autonieuws
Megane
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.