Autonieuws

Bauer Catfish was ooit een Mazda MX-5

Van de verderlichte Mazda MX-5 Superlight is er helaas maar één en die is niet te koop. Toch graag zo’n pijlsnel ogende en authentieke roadster bezitten? Koop een MX-5 en laat hem achter bij Bauer Limited. Je krijgt hem terug als deze Catfish, desgewenst met brute V8.

Dat Bauer Limited de Mazda MX-5 als donorauto voor de Catfish heeft gekozen is niet vreemd. De MX-5 is betrouwbaar, heeft achterwielaandrijving, rijdt leuk en mag zich de meest verkochte roadster te wereld noemen dus de tweedehandsmarkt ervan is groot. Even neuzen op Marktplaats en de prijzen beginnen al bij € 1.500,- voor een exemplaar (bouwjaar 1990 – 2005, want dat is een voorwaarde) met redelijk weinig kilometers. Een extra investering van zo’n € 11.000,- later en je rijdt deze onvervalste Catfish. Want dat schappelijke bedrag rekent Bauer Limited namelijk voor een complete ombouw.

Van 1.8 tot V8
Een behoorlijke dooddoener van de Mazda MX-5 Superlicht was zijn piekvermogen van slechts 126 pk. Met een leeggewicht van nog geen 1.000 kg wil de Superlight best van z’n plek, maar echt snel is hij niet. De Bauer Limited kan dat wel zijn, want het is mogelijk het motorcompartiment te vullen met een dikke LS-V8 van General Motors. Houdt dan wel rekening met een prijskaartje dat op kan lopen tot ruim € 40.000,-. De MX-5 is van nature niet bestand tegen de brute krachten van een sterke zes- of achtcilinder, dus diverse aanpassingen waaronder verstevigingen aan het chassis moeten worden aangebracht zodat de Catfish niet bij de eerste de beste bocht kromtrekt. Nadeel hiervan is dat de Catfish een stuk zwaarder wordt. Toch belooft Bauer dat alle Catfish-uitvoeringen, van eentje met een 4-cilinder tot aan een versie met V8, een onvervalste circuitauto is.

Gerelateerde artikelen

Bedenker Mazda's rotatiemotor overleden

Autonieuws
Bedenker Mazda's rotatiemotor overleden
> Artikel lezen

Bijgepunte Mazda CX-3 comfortabeler en stiller

Autonieuws
> Artikel lezen

Mazda CX-5 is Occasion van het Jaar 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Gefacelifte Mazda6 Sportbreak debuteert in Genève

Autonieuws
Gefacelifte Mazda6 Sportbreak debuteert in Genève
> Artikel lezen

Prijskaartjes voor vernieuwde Mazda6

Autonieuws
Prijskaartjes voor vernieuwde Mazda6
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.