Autonieuws

Modern nieuw Porsche Museum in Stuttgart

Vanaf 2007 kunnen Porsche-liefhebbers terecht in een splinternieuw museum. Het nieuwe Porsche-museum zal over twee jaar haar deuren openen en ruim 5.000 m2 aan expositieruimte bieden. De bouw start binnenkort.

Het huidige Porsche-museum wordt jaarlijks door ruim 80.000 bezoekers bezocht. Wanneer het nieuwe museum haar deuren zal openen verwacht Porsche 200.000 bezoekers te mogen verwelkomen. Als bezoeker ga je op een tijdreis door de historie van Porsche. ´Experiencing the Porsche Cosmos´ noemt de Duitse sportautofabrikant de beleving die je als bezoeker krijgt. In het museum staan ruim 50 auto´s opgesteld en loop je in chronologische volgorde door de historie van het merk. Naast de expositieruimte heeft het museum ook een uitgebreide shop, een restaurant, café en een exclusief restaurant met een groot dakterras.
 
Oostenrijkse architect
Het museum is innovatief, modern en vooruitstrevend en dat is in de vormgeving goed terug te zien. Maar liefst 170 architectenbureaus uit heel Europa hebben hun ideeën losgelaten op het ontwerp van het museum. Porsche heeft een open competitie georganiseerd waarin alle architectenbureaus uit Europa mee mochten doen. Een aantal zeer prestigieuze Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse bureaus hebben tevens deelgenomen aan de competitie. Uiteindelijk is de opdracht gegaan naar het Oostenrijkse bureau Delugan Meissl uit Vienna.
 
Goed voor Stuttgart
Het museum zal worden gebouwd op de Porscheplatz op het terrein van Porsche in de binnenstad van Stuttgart. De burgemeester van Stuttgart liet weten dat hij erg blij is met de bouw van een dergelijk museum. Het zorgt voor meer toeristen en is een mooie manier om de stad nog een keer duidelijk op de kaart te zetten. Naast het feit dat het museum gebruikt wordt als museum is er ook de mogelijkheid tot het houden van persconferenties, modelintroducties en andere grote evenementen.

Gerelateerde artikelen

Porsche in volle gang met Cayenne Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Huh, Porsche 911 GT3 ook als cabrio?!

Spyshots
> Artikel lezen

Brekend: Porsche verplettert na 35 jaar eigen Ring-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Rimac ontvangt zegen en geld van Porsche

Autonieuws
> Artikel lezen

Theon Porsche Design: 'Wat Singer kan, kunnen wij beter'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.