Autonieuws

Nieuwe Mazda3 nu in het echt

Een conceptachtige, spyshots en een tweetal realistische computerillustraties, de nieuwe Mazda3 is al meerdere malen de revue gepasseerd. Maar nu hebben we de real deal te pakken!

Op de blogsite jokeforblog.com is een foto van de nieuwe Mazda3 te zien die poedelnaakt op een terrein staat geparkeerd. Beveiligers of medewerkers van de Japanse fabrikant lijken in geen velden of wegen te bekennen te zijn. Opmerkelijk, want Mazda is doorgaans erg voorzichtig als het gaat om het geheim houden van nieuwe modellen tot aan de onthulling. Over de officiële onthulling van de nieuwe Mazda3 gesproken. Die vindt volgende week woensdag plaats op verschillende plekken in de wereld. Voor ons zal dat Londen zijn en we zullen er live bij zijn als het doek er vanaf wordt getrokken.

SkyActiv
Niet lang na de onthulling kunnen we ook al rijden met de nieuwe 3. Eind juni dalen we af naar Zuid-Duitsland om hem daar aan de tand te voelen. Onderhuids zal ongetwijfeld veel SkyActiv-technologie aan het werk zijn. Fonkelnieuwe motoren, transmissies (manueel en automatisch) en nieuwe technologieën die de auto gemiddeld 100 kilogram lichter hebben gemaakt ten opzichte van zijn voorganger zullen – voor Nederland – waarschijnlijk hebben geresulteerd in een lagere bijtelling bij zakelijk gebruik.

Volgende week meer over de nieuwe Mazda3. Houd deze website in de gaten om daarover niets te missen.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe Mazda3 debuteert op Tokyo Motor Show

Autonieuws
> Artikel lezen

Mazda Kai Concept hint naar nieuwe Mazda3

Autonieuws
> Artikel lezen

Mazda dipt vele modellen in sportsaus

Autonieuws
Mazda 2 en CX-3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.