Autonieuws

Gefacelifte PGO Cevennes voorgesteld

Van sommige automerken hoor je bijna nooit wat. Niets negatiefs, maar ook weinig positiefs. En zo dook er vandaag ook weer één op: PGO, een Frans merk dat retro auto’s met een moderne twist bouwt. Wat dat merk gedaan heeft doordat het in het nieuws kwam? Ze gaven een facelift aan één van de drie modellen in haar gamma.

Zo nu en dan komt er een merk voorbij waarvan zelfs wij denken ‘hoe zat dat ook al weer’? PGO is een dergelijke fabrikant. Iets meer dan twintig jaar geleden werd het merk opgericht door Prévot Gilles en Ollivier, twee enthousiaste autoliefhebbers. De eerste zeven jaar van het merk bestonden uit het bouwen van replica’s, tot het ontwerpen van eigen modellen in de beginjaren van deze eeuw. In 2000 kwamen ze namelijk naar de Autosalon van Parijs met hun eerste creatie: de Speedster II.

Cabrio
In 2003 komt de levering van de Speedster II dankzij een internationale typegoedkeuring op gang en dat model helpt het merk aan investeerders uit het Midden-Oosten. Dankzij de boost die het budget van PGO krijgt komt het tweede model uit: de Cévennes. Tijdens het ontwerpen van dit model keken de designers met een paar schuine ogen naar de VAG-groep, en wellicht wel het meest naar de Volkswagen Beetle en Porsche 356. Uiteraard wordt deze Cévennes, in navolging van de Speedster II, een cabrio, maar in 2008 wordt die traditie doorbroken.

Modern
In dat jaar komt namelijk de Hemera uit. En dat is voor het eerst een coupé die, in lijn met de historie van het merk, een retro look heeft en toch hedendaagse techniek herbergt. Hoewel de styling natuurlijk niet het predicaat ‘modern’ krijgt, raakt de Cevennes inmiddels enigszins verouderd en kijkt men bij PGO naar een facelift voor het tweede model in het gamma. En inmiddels is die gekomen, al ging men daarbij niet over één nacht ijs.

BMW
In de tijd dat de facelift ontwikkeld werd, werd er ook nog een belangrijke deal gesloten. PGO stapte van een samenwerking met de PSA-groep over naar BMW, dat sindsdien de lichte roadster van de broodnodige techniek voorziet. Een 1.6 liter benzinemotor uit München voorziet de Cévennes vanaf eind 2012 van aandrijving, en ook die motor zien we achter de stoelen van het huidige model weer terug. In net iets meer dan 6 seconden accelereert de Fransoos naar de 100 km/h en de topsnelheid wordt door PGO geschat op ‘meer dan 220 km/h’.

Facelift
Het retro-uiterlijk wordt een klein beetje opzij gezet met deze facelift. In vergelijking met het eerste model worden de ronde lijnen iets meer aangedikt en kijkt de Cévennes door een nieuwe grille en voorbumper een stuk stoerder uit. De karakteristieke ronde koplampen zijn nog wel gebleven, maar de extra uitgeklopte wielkasten en de diffuserlook aan de achterzijde geven de Cévennes iets ‘moderns’. Ook van binnen is het interieur helemaal bij de tijd. Navigatie, elektrisch bedienbare ramen, lederen bekleding en een degelijk geluidssysteem maken de Cévennes een jonge hond in oude kleren.

Welke prijs de PGO aan de vernieuwde Cévennes hangt is niet bekend gemaakt. Wie interesse heeft moet überhaupt op pad, PGO wordt in Nederland niet vertegenwoordigd. De dichtstbijzijnde dealer bevindt zich in het Belgische Beringen, net ten noorden van Hasselt.

Gerelateerde artikelen

BN’ers die zo lekker gewoon zijn gebleven met hun auto

Autonieuws
BN’ers die zo lekker gewoon zijn gebleven met hun auto
> Artikel lezen

Maserati versterkt zich met Levante GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje

Autonieuws
Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.