Autonieuws

Peugeot 307 ook in januari aan kop!

Peugeot laat via haar radiocommercials weten dat ze met de 307 de best verkochte auto hebben en dat ook graag zo houden. In januari is dat wederom gelukt en Peugeot begint het jaar goed!

Plaats één wordt zoals gezegd door de Peugeot 307 aangevoerd met 2.701 verkochte modellen. Dat zijn wel ruim 1.000 307´s minder dan in januari van 2004. Op de tweede plaats vinden we de Ford Focus (2.548 stuks) en de derde plaats wordt bezet door de Volkswagen Golf (2.292 stuks). Een opvallende vierde plek is er voor de Peugeot 407 waarvan maar liefst 2.115 auto´s werden verkocht.
 
1,5 procent stijging
Totaal zijn er in de maand januari 70.941 auto´s verkocht. Daarmee is het jaar beter begonnen dan 2004. Toen werden er 69.917 auto´s verkocht en dat betekent een stijging van 1,5 procent. Als merk deed Peugeot het in de eerste maand van dit jaar het beste. Verantwoordelijk daarvoor zijn uiteraard de 307 en 407 maar ook de 206 is nog steeds een toppertje. Totaal verkocht Peugeot afgelopen maand 6.983 auto´s, ofwel 4 minder dan vorig jaar. Renault komt op de tweede plaats met 6.973 auto´s en Volkswagen heeft de derde plek in zijn bezit (6.682 auto´s). Ford, dat vorig jaar januari nog op de eerste plaats eindigde staat nu op de vierde plek (6.071) en Toyota mag trots zijn op een vijfde plek die het merk ook vorig jaar had.
 
Stijgers en dalers
Merken die in de lift zitten zijn onder andere Hyundai, Audi, BMW, Kia, Chevrolet, Honda, Smart en Land Rover. Bij Mazda, Seat, Mercedes, Fiat, Suzuki, Alfa Romeo en Saab gaat het er helaas minder goed aan toe. Deze merken zakken allemaal een paar plaatjes naar benenden.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.