Autonieuws

Pensioen voor Lamborghini Gallardo in zicht

Cabrera gaat hij heten, al is dat nog een gerucht. Feit is dat de opvolger van de Lamborghini Gallardo niet langer meer op zich laat wachten. Vermoedelijk wordt hij tijdens de IAA in Frankfurt onthuld. Als concept.

Hoewel niemand nee zal zeggen wanneer een Gallardo als cadeau op de oprit wordt geparkeerd, weet tegelijk iedereen dat de kleinste Lamborghini de concurrentie niet helemaal meer kan bijbenen. Wat wil je met een leeftijd van 10 jaar; als sportauto ben je dan welhaast antiek. Echter zolang de Gallardo het nog alleraardigst doet hoor je Lamborghini daar niet over klagen. Pas als er hele hordes hanen hierom beginnen te kraaien wordt het anders. En dat wil het stierenmerk uiteraard voor zijn. Achter de schermen wordt daarom hard gewerkt aan de opvolger van de Gallardo die vermoedelijk Cabrera gaat heten (naar een legendarische stierenfamilie) en in de tweede helft van 2014 in de verkoop gaat. 

CFRP
Wanneer het doek in september van de auto wordt getrokken, moeten we volgens het Engelse Autocar een 4,50 meter lange Lamborghini verwachten die qua design het midden houdt tussen de Sesto Elemento en de Egoista. Er is dus nadrukkelijk voor een excentrieke styling gekozen. Onderhuids is de toekomstige Lamborghini, zoals we de Gallardo-opvolger voor ’t gemak maar even blijven noemen, opnieuw voor ruwweg vijftig procent een Audi, en wel de nieuwe R8. En dat betekent dat er uit kostenoogpunt minder exotische materialen ten opzichte van de Aventador in de auto verwerkt zijn. Terwijl Lambo´s vlaggenschip beschikt over een volledig uit koolstofvezel opgetrokken monocoque, krijgt de Cabrera er eentje van CFRP, een met koolstofvezel versterkt plastic.

Handbak onzeker
Intern luistert de Cabrera naar de codenaam LP724. En om mensen met de stoutste dromen maar meteen wakker te schudden: dat getal in de fabrieksnaam duidt niet op het te verwachten vermogen. Dat zou gewoonweg teveel van het goede zijn. Wel mag er van uitgegaan worden dat de 600 pk wordt overschreden. En opnieuw staat de 5.2 liter V10 daar garant voor, weliswaar pas na een grondige update. Vierwielaandrijving is opnieuw standaard, al komen er ook uitvoeringen met louter achterwielaandrijving. Schakelen verloopt via een automaat met dubbele transmissie. De terugkeer van een handbak is echter onzeker vanwege de beperkte vraag daarnaar.

Gerelateerde artikelen

Vorsteiner nu ook aan de Lamborghini’s

Tuning & styling
Vorsteiner nu ook aan de Lamborghini’s
> Artikel lezen

Lamborghini Sesto Elemento nadert productiestadium

Autonieuws
Lamborghini Sesto Elemento nadert productiestadium
> Artikel lezen

Laatste Lamborghini Gallardo van de band gerold

Autonieuws
Laatste Lamborghini Gallardo van de band gerold
> Artikel lezen

Zagato waagt zich aan Lamborghini Gallardo

Autonieuws
Lamborghini 5-95
> Artikel lezen

Grensverleggend: Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse

Autonieuws
Grensverleggend: Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.