Autonieuws

Waarom niet: Mercedes-Benz SL als shooting brake

Het kan soms raar lopen. Zo ben je een tijd uit beeld en zo sta je weer vol in de schijnwerpers. Het overkomt Sudiotorino. Na het coachbuild-project rondom de Porsche Cayman vorige week, haalt de kleine carrosseriebouwer opnieuw het nieuws met deze Coupetorino.

Michele Bavaro, Bruno Arena, Dario Pellegrino, Stefano Manini, Riccardo Luigi Cascone en Cristiano Zanot, deze namen zeggen je wellicht nu nog helemaal niets, maar daar kan wel eens verandering in komen. Deze zes getalenteerde studenten aan het gerenomeerde design-instituut IAAD (Istituto di Arte Applicata e Design in Torino) zijn in september 2012 door Alfredo en zijn vrouw Maria Paola Stola, de oprichters en eigenaren van Studiotorino, gevraagd om actief deel te nemen aan een nieuw designproject. Ieder nam deze uitnodiging graag aan en nu, een kleine negen maanden later, is daarvan een shooting brake op basis van de Mercedes-Benz SL het resultaat. De Coupetorino.

1:4
Alfredo is zeker geen groentje in de wereld van coachbuilding, maar omdat ook Mercedes-Benz zelf baat heeft bij een dergelijke project werd de Coupetorino in nauwe samenwerking met Steffen Koehl van Mercedes-Benz Global Advance Design ontwikkeld. Hij reisde namens Stuttgart af om de zes designstudenten te begeleiden en voor te bereiden op hun toekomst. En dat bleef niet enkel bij een handvol schetsen. Studiotorino liet een 1:4 schaalmodel van de Coupetorino maken als tastbaar bewijs dat het nu een opvolger heeft voor hun origineel uit 2008. Die kan de kleine Turijnse coachbuilder in z’n zak steken! En de studenten? Die mochten hun eigen persoonlijke kijk op de SL shooting brake uiten aan de hand van een stilistische illustratie op canvas. Niet te vergeten de ervaring die niemand meer van hen afpakt.

Gerelateerde artikelen

't Is heerlijk nazomeren met de Mercedes-AMG SL 63

Autonieuws
> Artikel lezen

Hartelijk welkom, vernieuwde Mercedes-Benz SL

Autonieuws
Dit is de gefacelifte Mercedes-Benz SL
> Artikel lezen

Vernieuwde Mercedes SL is officieel

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL

Autonieuws
Prijzen voor Mercedes SLC en vernieuwde SL
> Artikel lezen

Mercedes-Benz SL klaar voor tweede leven

Autonieuws
Mercedes-Benz SL klaar voor tweede leven
> Artikel lezen

Wat als de Mercedes SL Gullwing nú zou debuteren

Autonieuws
Mercedes-Benz SL|PURE design concept
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.