Autonieuws

Maserati Ghibl: de prijzen

Met de Maserati Ghibli treden de Italianen toe tot het D-segment waarin de grote Duitse drie de dienst uitmaken. Nu de Ghibli een prijskaartje omgehangen heeft gekregen krijgen we enigszins inzicht of dat ook zal blijven of dat Maserati weleens hoge ogen kan gooien. Hier komen de prijzen van de Maserati Ghibli.

Eigenlijk bedient Maserati een net even wat ander publiek dan Audi, BMW en Mercedes en ook Jaguar en Lexus, maar er zullen vast mensen zijn die voortaan met een schuin oog naar Italië kijken wanneer ze op het punt staan hun portemonnee te trekken voor een limousine uit het E-segment. Echter wie niet minstens 85 mille op kan hoesten, kan een Maserati Ghibli beter uit het hoofd zetten. De prijzen van de Ghibli beginnen namelijk pas bij € 80.376,- en dat is nog zonder rijkelijk gevinkt te hebben in de hebberige optielijst. Hoeft niet natuurlijk.

Prijzen Ghibli diesel: de meest bereikbare
De vanafprijs geldt voor de dieselvariant, de 3.0 liter V6 met 275 pk. Hoe deze Ghibli zich verhoudt tot de vergelijkbare, automatisch schakelende topsedans van Audi, BWW, Mercedes en Jaguar? Nou, de Maserati is tussen de elf- en zeventienduizend euro duurder ten opzichte van een ongeveer gelijk presterende A6, 5-serie, E-klasse en XF. Zo staat de Audi A6 3.0 TDI (245 pk) voor € 67.280,- in de prijslijst en kost de BMW 530d (258 pk) minimaal € 63.696,-. De Mercedes E 350 CDI (252 pk) en Jaguar XF 3.0 V6 S (275 pk) staan in de boeken voor respectievelijk € 64.850,- en € 69.280,-.

Prijzen Ghibli benzine: de lekkerste!
Wie opteert voor een Ghibli die alleen benzine lust kan eenzelfde prijsverschil tegemoet zien. Het voordeligste model, de 330 pk sterke V6 met één turbo, is er vanaf € 87.831,-. Wanneer twee turbo’s de zescilinder op gang moeten helpen bedraagt het tarief € 109.476,-. Maar dan beschik je wel meteen over 410 pk. Voor de Ghibli S met diezelfde V6-biturbo gekoppeld aan Q4-vierwielaandrijving vraagt Maserati € 114.705,-.

Gerelateerde artikelen

De één zijn dood, is deze Maserati Ghibli zijn brood

Autonieuws
> Artikel lezen

Maserati Ghibli nog stijlvoller dankzij Ermenegildo Zegna

Autonieuws
Maserati Ghibli Ermenegildo Zegna
> Artikel lezen

Onder het mes vandaan: Maserati Ghibli

Autonieuws
Onder het mes vandaan: Maserati Ghibli
> Artikel lezen

Novitec stopt Maserati Ghibli extra paarden toe

Tuning & styling
Novitec stopt Maserati Ghibli extra paarden toe
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.