Autonieuws

Crossover-broertje voor Suzuki SX4

Nu de SX4 een segment hogerop is geklommen heeft dat de deur opengezet voor een auto onder dat crossover-model. Suzuki had dat al veel eerder in de smiezen en heeft laten weten dat een dergelijk broertje van de nieuwe SX4 in het vat zit.

De nieuwe SX4 draagt dezelfde naam als zijn voorganger, maar gezien de enorme groeispurt die het model heeft ondergaan ten opzichte van z’n voorganger had hij evengoed SX6 kunnen heten. De vertrouwde SX4-badge had dan alsnog geplakt kunnen worden op het kleinere broertje dat Suzuki in de pijplijn heeft zitten om het gat tussen de nieuwe SX4 en Splash op te kunnen vullen. In 2015 moet hij klaar zijn om het vervolgens op te nemen tegen andere compacte crossovers als de Nissan Juke, Renault Captur en in iets mindere mate de Opel Mokka en Chevrolet Trax.

Alto en Splash
Nieuws is er ook over de Alto en de Splash. Nog voordat de ‘SX2’ ten tonele verschijnt gaan die beide modellen vervangen worden door één gloednieuwe auto. Suzuki heeft tegen het Engelse Autocar gezegd dat dit in de loop van 2014 gaat plaatsvinden. Of de vervanger van de Alto én Splash wederom wordt ontwikkeld in samenspraak met een externe partij is niet medegedeeld. Maar het kan dus zijn dat de volgende Nissan Pixo naar een ander, gelijk geaard vriendinnetje moet zoeken.

Swift
En dan is er nog de Swift. Daarvoor staat er binnenkort een facelift gepland. Naar verluidt gaan we nog voor de komende jaarwisseling daarmee kennismaken. Daarnaast wordt het leveringsprogramma van Suzuki’s populairste versterkt met een 5-deursuitvoering van de Sport. En de geheel nieuwe Swift? Die zou in 2016 geïntroduceerd worden als we de laatste berichten moeten geloven. Dat duurt dus nog even. Voorlopig kunnen we ons gaan stukbijten op genoeg andere Suzuki’s, niet te vergeten dat de Grand Vitara, Jimny en de Kizashi er ook nog zijn.

Gerelateerde artikelen

S-Cross Concept voorbode nieuwe crossover

Autonieuws
S-Cross Concept voorbode nieuwe crossover
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki SX4 verkrijgbaar vanaf € 17.999,-

Autonieuws
Nieuwe Suzuki SX4 verkrijgbaar vanaf € 17.999,-
> Artikel lezen

Alle prijzen vernieuwde Suzuki S-Cross

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Suzuki SX4 mist scherpe randjes

Autonieuws
Nieuwe Suzuki SX4 mist scherpe randjes
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.