Autonieuws

Audi A4 met 1.8 TFSIe naar 20% bijtelling

BMW en Lexus zijn de enige die in het premium D-segment een sedan met 20% bijtelling aanbieden. Een unieke positie voor ze. Mercedes-Benz haalt de waarde niet en ook Audi moest verstek laten gaan. Tot vandaag.

De 170 pk sterke 1.8 TFSI die beschikbaar is in de Audi A4 stootte tot voor kort 134 g/km aan CO2 uit. Maar daar was volgens Audi nog wel wat aan te verbeteren. Met de verder geoptimaliseerde en tot 1.8 TFSIe omgedoopte versie wordt nog maar 124 g/km uitgestoten. En daarmee wurmt de A4 zich precies het 20%-segment binnen. Tijdelijk dan. In 2014 zullen de eisen aan die categorie namelijk weer scherper worden en valt ook deze 1.8 TFSIe weer ouderwets in de hoogste klasse. Maar voor nu kun je er mooi van profiteren.

Handgeschakeld
Net zoals bij BMW is ook de 20%-D-segmenter van Audi alleen beschikbaar met een handgeschakelde versnellingsbak. Wie dus een automaat of een sterkere benzinemotor wenst krijgt automatisch een hogere bijtelling voorgeschoteld. Tenzij je voor Lexus kiest, die bieden met de IS 300h immers een 223 pk sterke aandrijflijn voorzien van een CVT-transmissie. Echt meer te bieden heeft die echter niet, de 170 pk en 320 Nm sterke viercilinder in de A4 weet de sedan in 8,1 seconden naar 100 km/h te doen sprinten en piekt op 230 km/h. Heel keurig!

‘e Edition’
Audi heeft de prijs van de sedan met 20% bijtelling bepaald op minimaal € 34.800,-, en daarmee wordt hij de goedkoopste in het A4-gamma. Om de introductie van deze versie nog wat extra kracht bij te zetten komt Audi ook nog met de zogenoemde ‘e Edition’, deze moet minimaal € 35.990,- opbrengen. Naast de standaarduitrusting worden onder meer een ander audiosysteem en Xenon-verlichting aangeboden.

Gerelateerde artikelen

Audi teast met nieuwe A4 en A4 Avant

Autonieuws
Audi teast met nieuwe A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Dit zijn de nieuwe Audi A4 en A4 Avant

Autonieuws
Dit zijn de nieuwe Audi A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A4 in het donker naar buiten

Spyshots
Audi A4 spyshots
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Audi A4 en A4 Avant: dit kosten ze

Autonieuws
Dit kosten de nieuwe Audi A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.