Autonieuws

Porsche Boxster Coupé zal Cayman heten

Porsche zal op de komende IAA in Frankfurt (september 2005) een coupé-variant van de Boxster presenteren. Alles lijkt erop dat de coupé Cayman zal gaan heten en hoger gepositioneerd wordt dan de Boxster.

De geruchten over een coupé-variant van de Boxster gaan al lange tijd de ronde. De geruchten worden bevestigd doordat er gecamoufleerde auto´s betrapt zijn die wel verdacht veel lijken op een coupé-variant van de Boxster. Als Porsche dan ook nog eens de naam Cayman vast laat leggen is het helemaal duidelijk dat er een nieuw model op komst is. Diverse media waaronder Autotelegraaf en het Duitse Auto Motor und Sport durfen dan ook te zeggen dat de Boxster Coupé als Cayman door het leven zal gaan.

300 pk?
Dat er nog geen duidelijk is rondom het model moge duidelijk zijn. Speculaties over de auto zijn er zeker en er wordt onder andere genoemd dat er een Cayman S zal komen met 280 pk sterke 3.2 liter zescilinder maar er gaan ook geruchten over een 3.4 liter zescilinder met 300 pk. Duidelijk is wel dat de Cayman gepositioneerd wordt boven de Boxster en er dus krachtigere motoren zullen worden geleverd en ook de prijs hoger zal liggen. Ook de uitrusting zal afwijken en het interieur is volledig nieuw.

Impressies
De afbeeldingen (met dank aan Impressies.info) bij dit bericht geven een idee van de Cayman gebasseerd op een combinatie van de Boxster en de betrapte prototypes. Tijdens de IAA in Frankfurt zal Porsche de Cayman officieel presenteren en zullen alle onduidelijkheden ineens helder worden!

Gerelateerde artikelen

Porsche 718 Cayman GTS strekt de benen

Spyshots
> Artikel lezen

Elektrische Cayman schiet in 3,3 seconden naar 100 km/h

Autonieuws
> Artikel lezen

365 pk voor Porsche 718 Boxster en Cayman GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Dolle sneeuwpret met Porsche Cayman GT4 en Boxster Spyder

Spyshots
> Artikel lezen

Nederlands vriendenconcept 'Share a Porsche' gelanceerd

Autonieuws
Share a Porsche
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.