Autonieuws

Update: TVR keert mogelijk terug

Nadat gisteren – vanwege een website-teaser – de geruchten werden aangewakkerd over de terugkeer van TVR is er nieuwe informatie aan het licht gekomen die er op duidt dat het ter ziele Britse sportwagenmerk daadwerkelijk werkt aan een comeback.

Naar aanleiding van de mysterieuze openingspagina op de website van TVR gisteren heeft het Engelse Autocar contact gezocht met Nikolai Smolensky, de Russische bankier en zakenman die een klein decennia geleden TVR kocht van Peter Wheeler en halverwege vorig jaar de sportwagenfabrikant liet doodbloeden. Vervolgens was hij van plan de merknaam TVR op windturbines te plakken, maar ook dat kwam niet van de grond. Smolensky blijkt sinds enkele weken niet eens meer eigenaar te zijn van TVR. Alle rechten van de fabrikant en op het merk zijn doorverkocht aan iemand die gevestigd is nabij Londen. Die persoon is een ene meneer Les Edgar, een zakenman werkend vanuit Dorking, Surrey. TVR is dus weer 100% Engels en daar zullen de Britten ongetwijfeld blij mee zijn.

Comeback
Interessanter is of Edgar ook daadwerkelijk actie gaat ondernemen met zijn kersverse aanwinst. Om dat te achterhalen kropen de heren van Auto Express in de telefoon om hem te spreken. Edgar liet weinig concreets los, maar zegt wel dat TVR weer ‘springlevend’ is en meer informatie snel volgt. Koppelen we dit aan de hoopvolle kreten op de www.tvr.co.uk dat heeft het er alle schijn van dat er wordt gewerkt aan een comeback. Wordt dus vervolgd.

Gerelateerde artikelen

Herboren TVR trekt doek van nieuwe Griffith!

Autonieuws
Herboren TVR trekt doek van nieuwe Griffith!
> Artikel lezen

Goodwood Revival het decor van nieuwe TVR

Autonieuws
> Artikel lezen

Eindelijk beeld dat de nieuwe TVR recht aandoet

Autonieuws
> Artikel lezen

Gloednieuwe fabriek voor comeback TVR

Autonieuws
Gloednieuwe fabriek voor comeback TVR
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.