Autonieuws

Vernieuwde Chevrolet Camaro weer wat duurder

Wij vinden de Chevrolet Camaro een grandioze auto, maar Den Haag denkt daar toch heel anders over. Ondanks dat hij is gemoderniseerd is de Amerikaanse muscle car nog wat duurder geworden dan hij al was. De vanafprijs is – hou hem vast – inmiddels door de euroton geschoten.

De Nederlandse slurptax en BPM-heffingen zijn meedogenloos voor de Chevrolet Camaro. Ging de auto, toen hij in 2011 in ons land op de markt kwam, al meer dan drie keer over de kop ten opzichte van de Amerikaanse prijs, modeljaar 2014 kost minstens vier keer zoveel! Nederlanders betalen minimaal € 104.995,- voor een Camaro, en dat is wederom een prijsverhoging van ruwweg € 10.000,-.
Ter vergelijk: een vergelijkbare variant (met 6.2 liter V8) kost aan de andere kant van de Atlantische Oceaan nog geen 35.000 dollar, wat ongerekend iets meer dan € 25.000,- is. Zelfs onze zuiderburen betalen een schijntje in vergelijk met Nederland, namelijk een kleine 40 mille. De Camaro zal dus wel altijd een zeldzaamheid blijven op de vaderlandse wegen.

Uitrusting
In tegenstelling tot wat de fabriek kan leveren, is de Camaro bij ons enkel leverbaar met 405 pk sterke V8 in combinatie met een automaat. De zescilinders en de handgeschakelde versies zullen niet (via het officiële dealerkanaal) bij ons aanmeren. De standaarduitrusting is dus pertinent overdadig wat als een pleister op de wond gezien mag worden en bestaat ook nog uit onder meer keyless entry, Chevrolet’s multimediasysteem MyLink met 7 inch touchscreen, een achteruitrijcamera en stemherkenning en het nieuwe head-up display. Een navigatiesysteem met Europese wegenkaart is als optie leverbaar. Overigens is de coupéversie optioneel te voorzien van met leer afgewerkte, elektrisch verstelbare Recaro-kuipstoelen voorin.

November
Hoewel de vernieuwde Chevrolet Camaro nu al te bestellen is, komt de levering pas in het najaar op gang. Vanaf november staat hij bij de dealer als Coupé en Cabriolet die ministens € 109.995,-, wat ruwweg € 5.000,- hoger is dan het voorgaande modeljaar.

Gerelateerde artikelen

Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op

Autonieuws
Eerste Corvette ZR1 brengt bijna een miljoen op
> Artikel lezen

Corvette ZR1 Convertible trekt de haren uit je hoofd

Autonieuws
> Artikel lezen

Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit

Autonieuws
Chevrolet verrast met de allerdikste Corvette ooit
> Artikel lezen

Vernieuwde Chevrolet Camaro nog agressiever

Autonieuws
> Artikel lezen

Hele nieuwe Camaro-familie gespot, zelfs ZL1 mag de deur uit

Spyshots
Camaro
> Artikel lezen

Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht

Spyshots
Spyshots: Corvette ZR1 met dikke V8 is in aantocht
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.